19. dubna 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Zápas jara doma: jak si povede Vyškov proti Zbrojovce?

Na sobotu se plánuje velkolepý souboj jihomoravských rivalů. Vyškovští fotbalisté se ve 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY postaví Zbrojovce Brno, která zatím hledá optimální jarní formu. Je však jasné, že ani přesto nelze nedávného účastníka nejvyšší soutěže podceňovat. Co vše lze od bitvy očekávat?

Co se týče výsledků, s uplynulými dny musí být Vyškov nadmíru spokojen. Nejdříve doma zdolal Chrudim 1:0, načež stejným výsledkem loupil také v olomoucké Holici, kde má svůj azyl Prostějov. I se šesti body do plusu během několika dnů je sice MFK stále druhý za Duklou Praha, ztrácí na ni ale pouhé dva body, což je stále hratelný rozdíl do zbytku soutěže.

Podobné příčky plánovala brázdit také Zbrojovka, nicméně vstup do jara jí hrubě nevyšel. Nejdříve dvě remízy a následně i čtyři porážky byly tím, co Brňany poslalo až takřka na sestupové příčky. Středeční duel před jejími vlastními fanoušky ovšem dopadl vítězně, a to 1:0 s Jihlavou. Aktuálně tak brněnskému klubu patří devátá pozice a ztrácí osm bodů na třetí Táborsko.

„Musíme se v pozitivním slova smyslu ‚vzpamatovat’ z toho, že jsme teď dvakrát vyhráli, a uvědomit si, že bez takové práce jako proti Prostějovu to nepůjde. V sobotu se těšíme na derby s Brnem, na které si myslím, že dorazí dobrá divácká návštěva,” řekl trenér Vyškova Jan Kameník. A věří, že Vyškov do něj půjde poučen z předchozího průběhu jara.

„Doufám, že hráči nepříliš vydařenými pěti koly ze začátku jara aspoň získali zkušenost. Že už tam nikdy nechceme spadnout a že nechceme zápasy opakovaně nevyhrávat. Každý bod, jenž v soutěži získáme, je potřeba brát s velkou pokorou,” dodal po posledním úspěchu nad Prostějovem.

Přestože vstup do jara nezastihl Zbrojovku v optimální situaci, mančaft v téměř každém utkání aspoň jednou skóroval. Minule proti Jihlavě rozhodl bitvu Dominik Granečný, nejpilnějším střelcem za uplynulé období pak je pětigólový Roman Potočný. Ve statistikách Vyškova vyčnívají již tři fotbalisté se dvěma jarními trefami – Raimondse Krollise, Amidoua Dialla a Issu Fombu.

MFK by byl určitě šťastný, kdyby napodobil předešlé vítězství nad Brňany 1:0 ze stadionu v Srbské ulici. O další tříbodovou radost se Kameníkovi svěřenci pokusí v sobotu 20. dubna od 10.15 v Drnovicích, kam stále můžete získat vstupenky ve zvýhodněném předprodeji online. Kupujte je právě teď ZDE.

Fanoušci MFK zároveň vyzývají všechny, co přijdou na stadion, aby dorazili v bílých tričkách/mikinách/bundách, aby podpořili „bílý balet” a ještě vylepšili už tak vynikající domácí atmosféru, jež bude klíčová proti silnému rivalovi.


Více
Více
Více
Více