4. října 2022, Tadeáš Mima

I přes výsledek asi zatím herně nejlepší utkání venku, uvažuje Trousil po Slavii B

S nepříjemným výsledkem se vypořádávají fotbalisté Vyškova. Z venkovního zápasu na Slavii B odjeli nejen s porážkou 1:3, ale také s červenou kartou, která nepustí v příštím kole do boje Davida Jambora. O názor, jak se mu pozdával výkon jeho svěřenců, se podělil trenér Jan Trousil.

„Zklamání převládá hlavně z výsledku. Herně si však myslím, že jsme absolvovali asi zatím nejlepší venkovní utkání z těch pěti, co jsme zatím měli. Hráli jsme velice dobře s míčem, a to hlavně do ofenzivy. Tam to bylo v pořádku,” hodnotí kouč Trousil.

Mančaft se navíc dostal do vedení, což přesně chtěl. „Jako zásadní zlom ale vidím, že jsme si hned tři minuty potom nechali dát strašně jednoduchý gól po nedůrazu ve středu hřiště a nákopu za stopery. Nezachytili jsme Juráska a dostali na 1:1,” vysvětluje. Podle Trousila se přitom nabízel značně odlišný vývoj.

„Kdybychom duel dovedli k poločasovému vedení 1:0, jsem přesvědčen, že bychom ho zvládli. Trošičku bychom cukli a hráli už jenom na brejky, tam by to měla Slavia těžší,” předpokládá lodivod Jihomoravanů. Trefou soupeře naopak dostalo utkání jiný ráz, který umocnila velká chyba Vyškova zkraje druhého poločasu.

„Byli jsme ve vápně při situaci čtyři na nikoho, kdy reklamujeme ofsajd a jsme v postavení, z něhož si dáváme vlastní gól. Tím jsme se dostali dolů a museli jsme už pouze dotahovat,” mrzí Trousila. Pražané se následně zatáhli, a i když druhá půle vypadala herně ze strany Vyškova velmi slušně a nabízel se dostatek šancí minimálně na vyrovnání, střelci buď netrefili bránu, nebo skvěle zasáhl gólman.

Ze závěrečných minut potom nemohl trenér opomenout červenou kartu pro Jambora. „Úplně zbytečná. Navíc v situaci, kdy už má žlutou a hraje se 92. minuta. V takové chvíli nemůžeme udělat faul znamenající absenci na příští zápas,” kroutí Trousil hlavou. Slávisté tedy měli ještě možnost, díky níž zvýšili na konečných 3:1.

„Všechno se odvíjelo především od prvního dějství, kdy jsme měli situace, abychom soupeře potrestali. Ovšem i on měl výborné šance, jež výborně chytil Tonda (Kinský, pozn. red.). Musíme z toho vytěžit daleko více než jediný gól,” uvědomuje si Trousil.

Z individualit však kouč oceňuje Alexise Alegueho, střelce jediné vyškovské branky. „Pro mě asi nejlepším hráčem byl Alex, který jde každým zápasem nahoru. Je radost se na něj dívat, přidal věci do defenzivy i ofenzivy plus zaznamenal krásný gól,” hodnotí.

Na straně domácího zmiňuje Trousil Tiéhiho. „Ve středu hřiště byl velice dobré a dělal zásadní rozdíl. Zato my jsme nevyhrávali souboje v těchto místech, jak bylo u Lukáše Lahodného zvykem. Byl tam s nimi Cába (Tomáš Cabadaj, pozn. red.) a občas jsme propadli. I proto Slavia pak chodila do přečíslení a tvořila si příležitosti,” přibližuje Trousil.

„Vintr byl na hrotu, ale chybělo nám od začátku nějaké běžecké zapojení. Nebyl úplně ve své kůži a o poločasu měl nějaký zdravotní problém, takže proto šel dolů,” doplňuje na závěr trenér Vyškova. O lepší výsledek se tak pokusí jeho mužstvo zabojovat už tuto sobotu 8. října, kdy na domácím stadionu v Drnovicích hostí od 10.15 nevyzpytatelný Varnsdorf.

Více
Více
Více
Více