13. července 2021, Redakce

Do Vyškova se vrací Lukáš Lahodný! Sezóna bude velice těžká, tuší

Po roce a půl oblékne dres Vyškova znovu odchovanec klubu Lukáš Lahodný. Šestadvacetiletý středopolař má za sebou rok a půl trvající angažmá v Blansku, se kterým si v loňské sezóně vyzkoušel poprvé v kariéře druhou nejvyšší soutěž. Nyní F:NL okusí také v dresu mateřského Vyškova.

Za A-tým Vyškova dosud odehrál 134 utkání, v nichž si připsal dvacet branek. V dresu Blanska po svém příchodu v únoru 2020 sehrál v MSFL pouze jedno utkání, než soutěž ukončila pandemie koronaviru. Po postupu Blanska pak v kompletním minulém ročníku odehrál čtrnáct utkání.

Lukáši, vítejte zpět ve Vyškově. Jak se zrodil váš návrat?
Hlavní důvod byl ten, že jsem chtěl nadále hrát 2. ligu. Když bylo jasné, že Blansko nepodá přihlášku do F:NL a Vyškov postoupí, začalo se to řešit. Návrat zpět usnadnilo i to, že kluby měly mezi sebou ještě nějaké závazky, když jsem šel opačnou cestou do Blanska.

Vracíte se do známého prostředí. Sledoval jste tým po svém odchodu a poznáváte většinu spoluhráčů?
Vyškov jsem ve 3. lize (MSFL) moc nesledoval, navíc byla nucená pauza. MSFL se od října nehrála, takže tým začínám poznávat až teď v průběhu přípravy.

S jakým cílem přicházíte do Vyškova?
Cílem týmu bude určitě záchrana. Soutěž bude letos velice těžká a kvalitnější než minulou sezónu.

Sám jste si na jaře prošel zraněním, které vás vyřadilo ze hry. O co se jednalo a jak se nyní cítíte?
Měl jsem problém s tříslem a zranění mě nepustilo téměř do ničeho. Doufám, že už to bude v pořádku a budu moct hrát a trénovat naplno, abych se připravil fyzicky na start soutěže.

Vyškov bude své domácí zápasy hrát v Drnovicích. Jak tuto skutečnost vnímáte ze svého pohledu?
Krásný stadion, na kterém se hrávala liga, a já tu s vyškovským fotbalem začínal. Mohlo by to lidi z regionu zase přitáhnout na stadion, tak snad budeme předvádět dobré výkony, aby chodilo co nejvíce diváků.

Více
Více
Více
Více