1. března 2023, Tadeáš Mima

Béčko má kvalitu na to skončit v první trojce, říká před začátkem jarní fáze Jiří Klimeš

Vloni ještě jako dorostenec pomohl vyškovské devatenáctce vyhrát krajský přebor a vrátit nejstarším mládežnickým kategoriím privilegium účasti v dorostenecké divizi. Dnes už Jiří Klimeš jako plnohodnotný člen vyškovské rezervy pomáhá udržet myšlenku na konečné umístění na bedně.

Jirko, B-tým je po podzimu na páté pozici, jak hodnotíš s odstupem toto postavení?
Myslím, že z naší strany to byla celkem povedená podzimní část. Věřili jsme, že se zvládneme umístit alespoň do 5. místa, což se nám podařilo, takže jsme si splnili cíl. Máme chuť se i nadále zlepšovat, jelikož jsme tým složený z mladých kluků doplněný o pár zkušených hráčů z předešlého kádru B týmu, takže v jarní části je v našich silách zabojovat o vyšší příčky tabulky.

Je to tvoje první sezóna v ryze dospělé kategorii, jak se zatím cítíš?
Rozhodně jsem se na to těšil. Je to nejen pro mě, ale i pro ostatní kluky co jsme přišli z dorostu nová výzva. Myslím, že jsme si rychle zvykli a máme na to hrát rovnocenný fotbal se zkušenějšími soupeři. Za připravenost vděčíme trenérům a jejich přístupu.
Během podzimu sis připsal i jednu branku, budeš tuhle bilanci chtít na jaře vylepšit?
Určitě že ano, podzim jsem strávil na pro mě neobvyklé pozici a to na levém obránci. Nedostatek obránců mi připravil výzvu v podobně právě defenzivního hráče. V přípravě nastupuji už jako více ofenzivní hráč tak doufám, že týmu v jarní fázi pomohu v ofenzivně více, než doposud.
Čtyři vítězství, jedna remíza a dvě porážky, taková je zatím bilance béčka v přípravě na jarní část sezóny. Jak hodnotíš průběh dosavadní přípravy?
S dosavadními výsledky v přípravě jsme více než spokojeni. Tým ukázal kvalitu a že jsme schopni mnohokrát překvapit a hrát rovnocenně s každým, kdo proti nam nastoupí. Velká porce tréninků a regenerace nám pomáhá se připravit na často fyzicky velmi náročné zápasy. Každý z kluků pracuje naplno a jde to vidět i na hřišti. Závěr každé přípravy je soustředění kam jezdíme pravidelně a i letos proběhlo na výbornou. Tým je skvělé připraven na sezónu.

Vyškovská rezerva oproti předešlým sezónám výrazně omladila, je to podle tebe dobře?
Je to zásluha trenérů, kteří chtějí využít potenciálu mladých hráčů a zároveň je připravit na nadcházející sezónu pro B tým. Myslím, že je to určitě skvělý krok, klukům to hodně dá a na dospělý fotbal už přijdou téměř skvěle připraveni. Každý z kluků ukázal, že dospělý fotbal jim není cizí. Každý trénink B týmu je spojen s dorostenci, což napomáhá chemii v kabině a následně výsledkům na hřišti. Doufám, že se atmosféra ve stejném duchu přenese i do sezóny.

S jakým cílem půjde MFK Vyškov B, do jarní části sezóny?
Náš cíl je momentálně skončit v první trojce, kvalitu na to máme. Je jen na nás jak se k tomu postavíme a využijeme svých schopností.
Více
Více
Více
Více