25. listopadu 2022, Redakce

Béčko je po podzimu páté. Ke spokojenosti chybí šest bodů, hodnotí Liška

Podzimních třináct zápasů vyškovského béčka je minulostí. Začalo sčítání zajíců po honu a jako nejpovolanější zhodnotí svůj první půlrok u rezervy Vyškova sám trenér Jaroslav Liška.

Podzimní část sezóny je minulostí, jak ji hodnotíte?
Ke spokojenosti chybí mít o šest bodů více. Pořád nás trápí výkyvy ve výkonech a to zejména na hřištích soupeřů, kde jsme ztratili zbytečně několik dobře rozehraních utkání. Mockrát jsme o poločase vedli a pak vinou vlastní laxnosti a nesousteděnosti skončí druhý poločas přestřelkou branek a my z toho vyjdeme na prázdno. To mě v utkáních v Hroznové Lhotě, Pohořelicích a Nikolčicích hrozně naštvalo. A to jsou zrovna ty utkání kde jsme měli uhrát důležité body. V domácích utkání jsme předvedli dobré výkony až na utkání proti Miloticím můžstvo které dojelo do Vyškova na posledním místě tak nás po našem špatném výkonu porazilo 1:2 a pro nás to byla další ztráta, která nás stála lepší umístění v podzimní části soutěže. Nelepší výkony jsme podali v domácích zápasech proti TJ Slavoj Velké Pavlovic, které jsme porazili 5:0 a v utkání proti SK Agro Vnorovy které jsme vyhráli 2:0 v těchto utkáních jsme jasně dominovali po všech stránkách. Můžstvo prošlo velkou obněnou před soutěží je mladé a má budoucnost jen si to musí všechno sednou a chce to i trpělivost je tam řada hráčů co vyšla z dorostu ročník 2003 takže někdy ty výkony mají výkyv což je logické a řada dalších dorostencu dostala šanci si zahrát za B můstvo ročník 2004,2005,2006.Takže v soutěži když to vezmeme jsme měli nejmladší mužstvo.

Jaký byl vůbec cíl? Podařilo se jej naplnit?
Cíl byl hrát o špici do třetího místa to se nám nepovedlo ztráta na prvního je sedm bodů a na třetího šest bodů. My skončili po podzimu na pátém místě se ziskem čtyřiadvaceti bodů. (pozn. red. 24b, skóre 41:28 8x výhra a 5x porážka)
Jaký cíl si tedy dáváte pro jarní část sezóny?
Náš cíl musí být pro jarní část určitě zabojovat o špici tabulky a nahrát co nejvíce bodu.A výkony musí jít více nahoru u všech hráčů a musíme odstranit některé nedostatky v naší hře o kterých víme. Na vše máme zimní přestávku, ve které se připravíme na jarní kola. K tomu všemu potřebujeme aby se hráčům vyhýbala zranění, která nás během podzimu limitovala.
Během podzimu vám pomáhalo několik hráčů ligového áčka, pomohlo vám to hodně?
Z A týmu se v utkáních vystřídalo za celý podzim celkem třináct hráčů a dva brankáři, což je velké číslo a určitě to bylo důležité pro B můžstvo. Kdyby nám nepomáhalo můžstvo A týmu tak by to bylo velice složité ve všech směrech. Za což děkujeme trenerovi Honzovi Trousilovi který nám posílal hráče.
I ve vlastních řádách má ale béčko spoustu kvalitních fotbalistů, chtěl byste něčí podzimní výkony vyzdvihnout?
To je velmi těžká otázka. Nerad hodnotím jednotlivce, protože každý má na hřišti jiný úkol. Mě víc zajímá, jak se výkon jednotlivce promítne do výkonu mužstva a tam někteří hráči musí přidat jak v tréninku tak v utkáních.
Nejlepším střelcem B týmu v podzimní části se stal Ahanna Grant Williams, který dal 11 branek.
Více
Více
Více
Více