22. srpna 2022, Tadeáš Mima

Matys: Můj gól? Neskórovat z takové pozice by bylo trestuhodné

I když hrává na pozici beka, nedělá mu problém ani dávat góly. Perfektní počínání ve vápně soupeře předvedl František Matys minulý týden v Opavě, kde přesnou hlavičkou zajistil tři body fotbalistům Vyškova. I díky němu jihomoravský mančaft zatím okupuje čelo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Obránce hostující z pražské Slavie uznal, že zápas byl od začátku náročný. „Opava chtěla bodovat v domácím prostředí, navíc ji hnali fanoušci. Zato my jsme se úplně nedostali do naší hry, a o to více jsme rádi, že jsme utkání zvládli,” řekl Matys. Právě on byl tím, kdo v prvním poločase vstřelil jediný gól duelu.

„Krša (David Krška, pozn. red.) dal skvělý centr po rohu do vápna. Míč si mě našel, nedat takovou šanci by bylo trestuhodné,” smál se dvacetiletý hráč. Kolem půlhodiny hry tak Vyškov otevřel skóre, které navíc udržel na svojí straně až do samého závěru. Je ale pravda, že Matys klidně mohl ještě zvyšovat.

„Klesino (Michal Klesa, pozn. red.) mi dal super centr, jenže jsem bohužel přestřelil bránu. A ještě k tomu jsem si nepohlídal ofsajd,” mrzelo Matyse. Ani Opava však dalších příležitostí nevyužila, když proti ní chytal bezchybný Antonín Kinský. Strážce brány hostů zvládl i situaci, po níž zaduněla tyč. „Cinkalo to ze všech stran, naštěstí to pro nás skončilo dobře a balón se nedostal za Tonyho záda,” podotkl Matys.

Vyškov tedy má na kontě nejen cennou výhru 1:0, ale také celkově deset bodů ze čtyř zápasů. Celkově to znamená, že MFK je v čele F:NL o skóre před Karvinou, Líšní a Sigmou B. „Start do soutěže se nám povedl suprově, nicméně je to teprve začátek. Výkony musíme potvrzovat i nadále, protože každý soupeř na nás bude teď více nachystaný. Je potřeba jít krok za krokem,” dodal bek.

Další měření sil čeká na Vyškov už v sobotu 27. srpna. Hrát se bude od 10.15 na domácím stadionu v Drnovicích, kam přijedou k jihomoravskému derby hráči Líšně.

Více
Více
Více
Více