19. března 2023, Tadeáš Mima

Trousil po Líšni: V půli jsme trošku zvedli hlas, střídání byla znát

Ve druhém poločase udělal střídání, která nakonec rozhodla zápas. Trenér vyškovských fotbalistů Jan Trousil se ohlíží za sobotním úspěchem v Líšni, proti níž si MFK upevnilo druhé místo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

„Samozřejmě jsme šťastní, že jsme zápas zvládli a máme devátý ligový duel za sebou bez porážky. Věděli jsme, že jsme měli dvě remízy, což možná znělo pro někoho jako málo, ale já říkám, že když se podíváte na vývoj tabulky, každý boj je nesmírně důležitý,” pověděl po vítězství nad Líšní trenér Jan Trousil.

V kabině si mančaft říkal, že to bude boj a vyhecované derby. „Byla tady perfektní atmosféra a přišla spousta lidí. Myslím si, že nás Líšeň nechala ze začátku hrát, ale nám to tolik nevyhovovalo. Neměli jsme dobrý střed hřiště a moc jsme se nedostávali do nebezpečných situací,” uvědomoval si kouč. Brňané následně podle něj více převzali otěže utkání a hrozili díky rohovým kopům.

„Klukům musím poděkovat, jak nebezpečí zvládli. Líšeň měla dvanáct rohů a každý z nich ustáli velmi dobře. Na tyto momenty jsme se připravovali, jelikož z nich doma těží,” oceňoval Trousil výkon mužstva. A klíčové bylo, že Vyškov nepustil protivníka do vedení. „Potom se jim těžko dává gól, bývají u vápna a složitě se hledají prostory s tím, jak mají výbornou defenzivu a obrovské hráče,” vysvětlil.

Úvodní půle dopadla 0:0, na což se snažil trenérský tým reagovat o přestávce. „V poločase jsme trošku zvedli hlas a kluky upozornili, že se musíme snažit hrát středem hřiště lépe. A jakmile jsme nasadili do boje Lahodného s Vintrem, hra se zlepšila. Lacíka jsme dali na desítku, protože je běhavý, zatímco Alexis šel doleva a bylo to znát,” všímal si Trousil.

Rozhodující akci podle slov trenéra skvěle vyřešili Bayo s Lacíkem, po níž následoval faul uvnitř pokutového území. A když se trefil Vintr z penalty, výsledek Vyškov už uhájil. „Pro nás to jsou zlaté body, protože vždy je důležité před reprezentační pauzou neprohrát. Teď budou tréninky náročnější, tak aby se klukům lépe pracovalo,” přiblížil plány kouč MFK.

„Jednoznačně převládá spokojenost. Chtěli jsme neprohrát, přičemž tím, že jsme brali všechny body, je pro nás výsledek o to sladší,” dodal Trousil na závěr svého hodnocení. Vyškov tak má dostatek volna, aby se nachystal na sobotu 1. dubna, kdy doma přivítá osmou Duklu Praha.

Více
Více
Více
Více