23. března 2023, Tadeáš Mima, foto: Flickr Jaryn Doležel (PJV)

Fulnek po Trenčínu: Protočili jsme sestavu a chtěli se předvést

Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE zatím na svůj první kompletní zápas čeká, herní praxi si však mohl vylepšit během reprezentační pauzy. Řeč je o Janu Fulnekovi, který za fotbalisty Vyškova stanu v přípravném duelu proti slovenskému prvoligistovi z Trenčína.

Jaké převládají pocity po výhře 3:1 nad účastníkem nejvyšší slovenské ligy?
Super, zvládli jsme zápas s protivníkem, s nímž jsme minule v přáteláku remizovali. Šlo vidět, že tehdy měl Trenčín relativně převahu, zatímco tentokrát se projevila naše kvalitní příprava a zahráli jsme dobře. My jakožto kluci, kteří nehrajeme pravidelně, jsme se chtěli také ukázat před trenérem, takže to splnilo účel.

Trenčín otevřel skóre po vyškovské chybě v obraně. Jak jste situaci viděl?
Propadli jsme ve více soubojích za sebou, moc se nám to nepovedlo. Dost by nám pomohlo ještě vylepšit komunikaci vzadu, ale jde o věc, na které aktivně pracujeme a do příště ji zase zlepšíme. Vyloženě došlo k tomu, že jsme si nezavolali a propadli jsme ve třech soubojích v řadě. Soupeř to navíc trefil neskutečně z šestnáctky.

Kolem dvacáté minuty jste přebrali otěže utkání. Čím to bylo, že předtím vypadala situace opačně?
Již zmiňovaná komunikace určitě byla jedním z důvodů. Možná také ostych, jelikož jsme vyrukovali se sestavou kluků, kteří teď moc nehráli, takže si nemuseli možná tolik věřit. Také terén nemusel úplně odpovídat hře, kterou jsme si nastavili, že chceme hrát.

Když se podíváme dále, ve druhé části úvodní půle jste soupeřům docela zatápěl, že?
Myslím si, že rozhodně ano. Mým úkolem je běhat, rozdávat balóny a ideálně i nějaké góly sám dát.

Co říkáte na zvládnutou koncovku utkání, kdy jste Trenčínu nedovolili žádné drama?
Zase se to vrací k té komunikaci. Když víme, že vedeme 2:1 či 3:1 a chceme udržet skóre do vítězného konce, stáhneme se a už nevymýšlíme další věcí. Hrajeme více na jistotu, což mi v předchozích utkáních určitě chybělo. Společně s nějakým tahem za vítězstvím, udržet výsledek a vyhrát.

Někteří hráči ze základní sestavy s vámi teď nejsou, třeba Benny Kanakimana. Jak se to projevilo na trávníku?
Všichni víme, že máme svoji kvalitu a chceme se ukázat. Na žádného z kluků nemohu říct nic špatného. Když už zmiňujeme Bennyho, zrovna on je výborný hráč a umí si to vzít do tahu, stejně jako ostatní kluci. Chtěli jsme se předvést v co nejlepším světle a hrát fotbal, to je to nejjednodušší.

Jak byste porovnal aktuální duel s Trenčínem proti tomu v zimní přípravě?
Určitě šlo poznat, že neměl takovou kvalitu, jako když jsme s ním hráli poprvé. Abych ale nebyl moc kritický, vždycky záleží zápas od zápasu. Trenčínu podle mě scházel silnější střed – řekl bych, že ten v minulém střetnutí více rozhodoval v jeho prospěch.

Více
Více
Více
Více