2. dubna 2023, Tadeáš Mima

Nedostali jsme se do hry, mrzelo Ilka po Dukle. Za jaký duel by ji vyměnil?

Na sobotu určitě nebude vzpomínat v dobrém. Obránce Pavol Ilko byl u porážky fotbalistů Vyškova, kterou jim připravila Dukla Praha na drnovickém stadionu. Kvůli čemu přišla teprve druhá domácí porážka MFK v aktuálním ročníku?

Podle Ilka bylo měření sil ze strany domácích celkem nervózní. „Hodnotím to jen ze svého pohledu, musíme se kouknout i na video. Přišlo mi však, že jsme se nedostali do naší hry a objevovalo se dost nákopů. Hra se kouskovala a více jsme posílali balón vzduchem než po zemi,” vysledoval slovenský bek.

Ilko zdůraznil, že výkonu moc nepomáhal ani stav hřiště, což ovšem bylo pro oba mančafty stejné. „Z mého pohledu působila Dukla asi fotbalověji a bohužel zaslouženě brala všechny body,” litovala opora zadní řady Vyškova. Co však hráče potěšilo, byla divácká kulisa.

„Atmosféra byla dobrá. Překvapil nás domácí kotel, nová vlajka fanoušků a samozřejmě i nástup s vlajkami. Z tohoto pohledu se utkání vydařilo a doufáme, že jak se bude pomalu oteplovat, bude chodit stále více a více lidí,” vyzdvihoval Ilko.

Vyškov tak nenavázal na vítězství z přípravného duelu nad Trenčínem, kde mužstvo hrálo s lehkostí a vycházela mu spousta dobrých akcí. „Proč tentokrát lehkost chyběla? Bohužel příčinu neznám. Možná to, že minulý týden šlo pouze o přátelák, Trenčín nebyl v optimální formě a naši hráči, kteří dlouho nehráli, se pořádně namotivovali,” uvažoval Ilko.

Důležité je také to, že Dukla přece jen těží z mnohem lepší série výsledků než Trenčín. „Kdyby šlo tyto dva zápasy vyměnit, co se týče odvedeného výkonu, určitě bychom to rádi udělali,” mrzelo devětadvacetiletého defenzivního borce. I kvůli porážce od Pražanů se Vyškov nedotáhl na vrchol F:NL a bodové rozdíly v tabulce se znatelně vyrovnávají.

„Jít od zápasu k zápasu je otřepané klišé, právě tak ale musíme fungovat.”
Pavol Ilko po utkání s Duklou Praha

„Zbytek sezóny bude z pohledu diváka zábava, z našeho už tolik ne. Vždy se musíme soustřeďovat na nejbližší duel a jít krok za krokem. Máme před sebou cíl, nikomu ovšem nepomůže, když si bude dávat do hlavy, že nic jiného než postup či baráž nebere,” konstatoval Ilko.

Nejbližší nadcházející výzvou bude bitva s Karvinou, jež se uskuteční v pátek 7. dubna. „Pokusíme se tam bodovat a přinejlepším urvat tři body. Pak se musíme postupně připravovat na každé další utkání, které přijde. Jít od zápasu k zápasu je otřepané klišé, právě tak ale musíme fungovat,” poznamenal odchovanec Žiliny.

Více
Více
Více
Více