8. dubna 2023, Tadeáš Mima

Lahodný po Karviné: Škoda našich příležitostí, bylo jich dost

Těžké měření sil v Karviné nakonec dopadlo ve prospěch domácích fotbalistů. Za MFK Vyškov zhodnotil zápas záložník Lukáš Lahodný, který na hřišti bojoval o každý balón.

„Mrzí nás to. Mohli jsme v Karviné bodovat a vůbec to od nás nebyl špatný zápas,” řekl Lahodný bezprostředně po závěrečném hvizdu. Konečný stav byl 0:2 v neprospěch svěřenců Jana Trousila, skóre ovšem mohlo vypadat o poznání jinak.

„Nastoupíme dobře do utkání potom, co jsme si řekli, že s Duklou to byl špatný duel. Zato tady krásné hřiště a dobrá atmosféra, ale nevím. Na jaře jsme dali jen dva góly, nedaří se nám šance vůbec proměňovat. Je to škoda, protože jich tam bylo dost,” pokračuje Lahodný.

Obecně však viděl kvalitu zápasu dost vysoko, co se týče úrovně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. „V první půlce se nám hrálo dobře, měli jsme tam dost možností na proměnění. Ve druhém poločase to Karviná zjednodušila a trochu prostřídala. Takže si myslím, že kvalita odpovídala postavení v tabulce,” vyzdvihuje středopolař Vyškova.

Důležité však bude nadcházející měření sil, v němž si mohou Jihomoravané opět výsledkově přilepšit. Nápravu dvou porážek v řadě se pokusí předvést příští sobotu 15. dubna, a sice doma proti Třinci. „Bude klíčové vyrovnat se s jejich agresivitou. To, co se nám nedařilo proti Dukle, se nám dařilo tady v Karviné. A budeme se snažit na to navázat,” věří Lahodný.

„Doufám, že mohu pozvat diváky na stejně kvalitní fotbal, jaký jsme předvedli proti Karviné,” podotýká osmadvacetiletá opora Vyškovských.

Více
Více
Více
Více