17. dubna 2023, Tadeáš Mima

Cabadaj po Třinci: Někdy je taková výhra cennější, než když vše funguje

Na hřišti působil přesvědčivě v záloze, čímž přispěl k důležité výhře. Tomáš Cabadaj hodnotil vítězství nad Třincem ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, které si fotbalisté MFK Vyškov zajistili až dvěma pozdními brankami.

„Začátek jsme měli celkem slušný. Byli jsme na míči a nechtěli jsme pouze nakopávat. Myslím si, že plán fungoval a dobře jsme odzadu kombinovali,” vyzdvihuje Cabadaj počínání na hřišti. Navíc nechyběly ani šance včetně střely do třineckého břevna. Nikdo se však netrefil do sítě.

„Nadřeme se na góly, což Třinec stále drželo ve hře a hrozil nákopy ze standardek. Museli jsme to odmakat, a to se v první půli nakonec podařilo,” hodnotí vyškovský záložník. Nástup do dalšího dějství ovšem tolik pozitivně neviděl. „Hodně jsme faulovali a soupeř se dostával do hry standardními situacemi. Míč potom nějak propadl do vinglu a bylo to 0:1,” mrzelo Cabadaje.

Třinec se poté, co získal vedení, zatáhl a cítil šanci na výhru. „Naštěstí mohu pochválit kluky vepředu, že se nevzdali a vytvořili jsme si šance, dvakrát nám to tam padlo a můžeme se radovat,” komentuje pětadvacetiletý fotbalista MFK.

Klíčové podle Cabadaje byly moment po neproměněné první šanci Bennyho Kanakimany. „Šel po rohu Třince sám na bránu a nedal. Myslím si ale, že tímto momentem jsme začali ještě více cítit, že bychom aspoň jeden gól do sítě mohli dotlačit. A když se vydařil jeden, šli jsme ještě po druhém. Někdy je takové vítězství cennější, než když všechno funguje,” zmiňuje.

Celý rozhovor s Tomášem Cabadajem můžete zhlédnout ve videu níže.

Více
Více
Více
Více