23. dubna 2023, Klub

Martin Chalupecký o změnách v trenérském štábu

V minulých dnech skončil na lavičce MFK Vyškov trenér Jan Trousil společně s asistentem Josefem Mazurou. Důvody tohoto rozhodnutí vysvětluje předseda správní rady klubu Martin Chalupecký, který zároveň poodkryl, kdy bude představen nový kouč A-týmu.

Jak složité bylo odvolat z role trenéra Jana Trousila po více jak sedmi letech jeho působení v klubu? A jak náročné bylo připravit tým na další zápas během dvou dnů?
Nebylo to vůbec jednoduché. Když s někým pracujete tak dlouho, stanou se z vás nejen kolegové, ale i přátelé. A o to je to težší. Vstup do jara nám ale výsledkově vůbec nevyšel, navíc z posledních čtyř zápasů jsme třikrát prohráli. Rozhodli jsme se tak udělat změnu a trenéra odvolat.

Cíl do jara byl zabojovat o postup do FORTUNA:LIGY. Mění se nějakým způsobem tímto krokem?
Nemění. A to je taky ten hlavní důvod, proč jsme se rozhodli zariskovat a trenéra odvolali. Kromě duelu s Duklou jsme sice byli v utkáních herně lepší, nedokázali jsme se však prosadit a začali jsme se propadat tabulkou. Chceme do kabiny přinést novou energii a ještě zabojovat.

Fanoušci zasypali klub nepříliš lichotivými komentáři k odvolání Jana Trousila. Jak to vnímáte?
Já to naprosto chápu. Honza pro Vyškov udělal obrovský kus práce, byl u historických úspěchů. Jak jsem ale řekl, cíl týmu pro tuto sezónu a přesvědčení majitele o nutnosti provedení změny stálo nad tím vším. Osobně jsem však přesvědčený, že Honza brzy dostane zajímavou nabídku a i pro něj to bude nová výzva, nová energie a posune se dál. Moc mu to přeji. Chtěl bych nejen jemu, ale i Pepovi Mazurovi za celý klub moc poděkovat za všechnu práci, kterou zde v trenérském štábu odvedli. Honza i Pepa udělali obrovský kus prace.

V zápase se Slavií B byli pověřeni vedením týmu Rostislav Horáček a Michal Klesa. Bylo avizováno, že toto řešení je pouze dočasné. Jak se vyvíjí situace okolo nového trenéra pro MFK?
Rosťa, Michal a celý realizační tým se s tím vypořádali neskutečně dobře. Chtěl bych jim za to moc poděkovat. Nového trenéra oznámíme v pondělí.

Více
Více
Více
Více