24. dubna 2023, Klub

Jan Kameník po příchodu do Vyškova: Jsem hrdý na to, že ve Vyškově mohu pracovat

Vyškovské fotbalisty převzal v pondělí 24. dubna nový trenér, Jan Kameník, který se před samotným převzetím týmu rozpovídal o svém vnímání, nastaveném cíli a vlastně i o tom, jak se jeho angažmá ve Vyškově zrodilo.

Stáváte se novým trenérem A-týmu Vyškova. Jak se tato možnost zrodila?
Zrodila se rychle. Stalo se tak před zápasem se Slavií B, kdy jsme si ve večerních hodinách volali s majitelem klubu. Po vzájemné komunikaci jsme se tak domluvili, vše proběhlo velmi rychle.

Jak jste vnímal Vyškov předtím, než se vám tato trenérská nabídka naskytla?
Vnímal jsem, že Vyškov za poslední období ušel dlouhou cestu. Tým se zprofesionalizoval a útočí na nejvyšší pozice druhé ligy. Je potřeba samozřejmě připomenout práci Honzy Trousila, který tady byl od počátku a vtiskl mužstvu svůj rukopis. S týmem navíc byl dlouho úspěšný, což pokračovalo i po postupu do druhé ligy. Je potřeba vyzdvihnout, že je na co navazovat a jsem rád, že budu součástí tohoto klubu a projektu. Jsem hrdý na to, že ve Vyškově mohu pracovat.

Ještě nemáte za sebou žádný trénink s mančaftem, jak na vás ale působí jeho skladba?
Jde o různorodý kolektiv. Zdá se mi, že je zde spousta individualit, jež mají svoji kvalitu podpořenou domácími hráči. Dohromady to dělá velmi zajímavý celek, který se může rvat o nejvyšší umístění. Skladba týmu může být v dalším období důkladně analyzována, což je i můj úkol, abych začal ode dneška s týmem nějaký způsobem pracovat a poskytl dobrou zpětnou vazbu. A od léta si to nastavil tak, aby byl projekt úspěšný a produktivní.

V zimě klub vyhlásil ambice porvat se minimálně o barážové příčky. Vidíte šanci cíl splnit?
Šance je pořád. Tým má svoji sílu, což ukázal i v uplynulém duelu se Slavií B, když dvakrát prohrával a dokázal se zvednout. Podle mě závěr utkání potom ještě mluvil o něco více pro Vyškov než Slavii, takže vnímám velkou sílu. V momentu, kdy hráči budou ještě trošičku více pracovat pro celek a dodají své exkluzivní individuální dovednosti, už to bude hodně zajímavé.


Více
Více
Více
Více