2. května 2023, Tadeáš Mima

Věřím, že se rychle rozkoukám, říká nový asistent trenéra Kafka

Již v pondělí představil MFK Vyškov nového asistence trenéra, který bude spolupracovat s Janem Kameníkem. Stává se jím Róbert Kafka se zkušenostmi z nejlepších let fotbalistů Drnovic. Jak se jeho vyškovské angažmá zrodilo a co k němu sám Kafka říká?

Prvotní kontakt přišel ze strany sportovního manažera MFK Zbyňka Zbořila, jenž Kafku minulý týden oslovil. „Sedli jsme si a upeklo se to rychle,” potvrdil Kafka. Právě jednou z jeho předností má být mimo jiné i znalost francouzštiny.

„Musím ji po pětadvaceti letech oprášit, i když známé ve Francii mám. Myslím si však, že s fotbalovými věcmi, jež jsou potřeba s hráči řešit, problém nebude. Půjde to rychle,” zmínil nový asistent trenéra ve Vyškově. Stane se tedy takovou spojkou pro cizince v mančaftu.

„I se Zbyňou jsme se o tom bavili, že je taková role potřeba. Co se týče cizinců, jde o kluky z Afriky a francouzština je jejich jazyk. Když tedy uslyší francouzská slova i z trenérského kolektivu, bude to pro ně ještě více motivující a budou si věřit,” usoudil Kafka.

Pro Kafku bude trenérská spolupráce s Kameníkem novou zkušeností. „Dosud jsme se neznali, ale už jsme se seznámili a jsem přesvědčen, že to bude fungovat. Má nějakou svoji filozofii, a pokud spojíme jeho mládí s mými zkušenostmi, bude to šlapat,” vyzdvihla posila realizačního týmu.

V poslední době neměl Kafka tolik příležitostí Vyškov vidět v akci, odhodlání do práce mu ovšem nechybí. „Vím, že kluci v kádru jsou atletické postavy a hráči, kteří jsou na tom velice dobře rychlostně. V tomto směru jde o velice perspektivní tým na druhou ligu. Věřím, že se rychle rozkoukám a uvidíme,” zhodnotil své dojmy.

Tématem zůstává i sezónní cíl v podobě boje o nejvyšší pozice FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. „Je to dáno tím, že majitel klubu chce postoupit a bojovat o tyto příčky. Teď udělali kluci velice důležitý krok, jelikož vyhráli ve Varnsdorfu. Je však potřeba jít od zápasu k zápasu, každý z nich zvládnout a teprve potom se může přemýšlet o postupu,” uznal na závěr Kafka.

První domácí duel čeká nový realizační štáb již v pátek 5. května, kdy doma přivítá Vyškov hráče Příbrami. Vstupenky na důležité měření sil, které může rozhodovat o barážových umístěních, kupujte v předprodeji ZDE.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:15 | MUZ
MFK Vyškov
FK Varnsdorf