4. května 2023, Tadeáš Mima

Klíčový souboj o barážová místa, Vyškov prověří Příbram

Po vítězství ve Varnsdorfu se fotbalisté Vyškova vrací domů. Na stadionu v Drnovicích se uskuteční netradičně již v pátek duel s čtvrtým celkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY z Příbrami. Podaří se MFK navázat na předešlý úspěch?

Co se týče Vyškova, uplynulé kolo dopadlo fantasticky. Jihomoravané zvládli výjezd do Varnsdorfu, kde absolvoval svůj debut nový hlavní trenér Jan Kameník. S vítězstvím 3:1 tak musela panovat spokojenost. „Je vidět, že tým má vnitřní sílu a touhu něčeho dosáhnout. Bylo to vidět v závěru proti Slavii B i teď ve Varnsdorfu,” pochvaloval si kouč.

Kameník přesto upozornil, že měření sil zvládlo mužstvo až v závěru, byť hrálo delší dobu proti deseti. „I přesto je potřeba hráče vyzdvihnout a pochválit je za to, jak souboj zvládli. Prezentují se jako tým, jenž chce vyhrávat,” potěšilo ho. Vyškov se tak vyhoupl na třetí místo soutěže, kde drží jednobodový náskok před Příbramí i Duklou Praha.

Právě Středočeši budou soupeřem MFK v nadcházejícím kole. „Na Příbram bude platit dobrá organizace hry. Jejich mančaft má svoji sílu, přestože se mu teď možná tolik výsledkově nedaří. Ale nesmíme se nechat zmást, ne nadarmo se nachází na takové pozici v tabulce,” podotkl Kameník. Aktuálně se s Příbramí táhne série čtyř porážek, naposledy doma 1:2 s béčkem Slavie.

Od postupu do druhé ligy se Vyškov utkal s Příbramí třikrát. A nutno říct, že vítězství si připsal pouze jediné – na podzim 2021 si odvezl z půdy soupeře perfektní skóre 4:1. Následovala porážka 0:1 a posléze remíza 1:1. „Fanoušky bych pozval na bitvu týmů, které se pohybují v popředí tabulky. Budeme chtít navázat na utkání s Varnsdorfem, což bude těžké. Vždy je náročnější zopakovat bodový zisk než ho získat poprvé,” řekl Kameník.

A jak to vypadá s podobou sestavy pro střetnutí? „Michal Klesa onemocněl, takže připraven nebude. Zbytek hráčů, kteří měli nějaké šrámy, postupně dáváme dohromady. Předzápasový trénink ukáže, jaký kádr bude k dispozici,” zmínil vyškovský trenér.

Zápas mezi Vyškovem a Příbramí proběhne výjimečně v pátek 5. května. Hrát se bude od 17.00 a vstupenky můžete získat již nyní v předprodeji ZDE. A pokud měření sil nestihnete, budete ho moci sledovat živě na televizní stanici ČT Sport.

Více
Více
Více
Více