5. května 2023, Tadeáš Mima

Vedení jsme si prohospodařili sami, mrzí Kameníka po Příbrami

Z dvougólového náskoku se nakonec stala pouze remíza. Vyškovští fotbalisté nedotáhli k úspěšnému závěru slibně rozjetý duel s Příbramí, když dvakrát inkasovali v posledních minutách. Bitvu hodnotil hlavní kouč domácích Jan Kameník, celá tisková konference je k dispozici ve videu na konci článku.

Jak hodnotíte domácí remízu s Příbramí?
Utkání bych rozdělil do dvou částí. První poločas jsme odehráli relativně slušně, tvořili jsme si šance a dali góly. Přestože jsme měli okénka v defenzivě, byl výkon poměrně slušný a snesl nějaké měřítko. Do druhé půlky jsme na něj chtěli navázat a udržet tempo i kvalitu zápasu. Nicméně se tak nestalo.

Z jakých důvodů?
Začali jsme hodně chybovat a zbytečně jsme ztráceli míče. Přestali jsme být nebezpeční dopředu a soupeř nás začal vysoko napadat. S tím jsme si neporadili a nedokázali jsme překonat první pressingovou zónu Příbrami žádným dobrým balónem za obranu. Nezvládli jsme se ani tak dobře pohybovat po hřišti, aby se k nám míče odrážely a abychom z nich rozvíjeli naše útoky. Byli jsme pod tlakem, zatímco soupeř v této fázi utkání vypadal pohyblivěji a hrozil ze situací, jichž si vytvářel docela hodně.

Co stálo za gólovými situacemi, ze kterých soupeř srovnal?
U gólů jsme byli příliš daleko od protihráčů. Navíc jsme v situaci dva na jednoho udělali faul, který se za mě v šestnáctce dělat nemá – to je na nějaké další vyhodnocení. V závěru střetnutí ještě bylo po jedné šanci na obou stranách, kdy za nás šel s míčem Alexis, ale příležitost si vypracovala také Příbram. Výsledek je 2:2 a my, pokud budeme chtít doma vyhrávat, musíme se těchto věcí vyvarovat.



Jakým způsobem?
Bude potřeba více pečlivosti do defenzivy, protože si myslím, že dopředu si vždy nějakou možnost vytvoříme a jsme schopni udeřit. Ovšem směrem dozadu a do celkové organizace hry máme rezervy, na nichž musíme pracovat.

Vstup do duelu se vydařil, soupeř navíc přijel v alternativní sestavě. Zamrzí o to více promarněný náskok?
Hráčům jsem říkal, že toto měření sil bylo jednoznačně více o nás než o soupeři. Vedení jsme si tedy opravdu prohospodařili sami a je to škoda. Alternativní sestava Příbrami má samozřejmě své nevýhody, ale také přednosti. Ti hráči se přijeli ukázat a měli obrovskou vůli s výsledkem něco udělat. Je potřeba říct, že soupeři to v tomto okamžiku hrálo do karet a se skóre jsme nenakládali dobře.

Jak jste mohli definitivně rozhodnout?
Za stavu 2:0 je potřeba hrát tak, abyste dali třetí branku a udrželi zodpovědnost, jež v první půlce byla vidět. A postupovat podle taktického plánu. Viděl jsem věci, které do něj nepatří a nedělali jsme je správně. Od toho se musíme odrazit. Jestli mělo utkání přinést nějaké pozitivum, tak snad to, že podobný průběh zápasu se stal naposledy. Máme před sebou čtyři duely, poučme se z toho a pokračujme dále, protože stále hrajeme o dvanáct bodů. Snad si hráči uvědomili, že je potřeba hrát 95 minut a pořád zodpovědně. Neustále do toho dávat všechno, co v nich je. Druhá půlka ukázala těch věcí, které nebyly v pořádku, více.

Celou tiskovou konferenci Jana Kameníka můžete sledovat ve videu níže.

Více
Více
Více
Více