19. května 2023, Tadeáš Mima

Derby o Hanou se blíží, MFK se chystá na Sigmu B

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA míří do ostrého finiše. A jeho součástí jsou také vyškovští hráči, kteří po úspěšném výjezdu do Vlašimi míří zpět domů. Tentokrát je prověří béčko olomoucké Sigmy, jemuž uplynulá kola výsledkově celkem sedla. Jak to ale bude vypadat na stadionu v Drnovicích?

Forma MFK v závěrečných zápasech sezóny není vůbec špatná. Ba naopak – z předchozích čtyř duelů brali Jihomoravané pokaždé aspoň bod, přičemž dvakrát se radovali z vítězství na půdě protivníka. Jednou se tak stalo ve Varnsdorfu, podruhé v minulém kole ve Vlašimi. Teď už zbývá jenom zlomit remízovou kletbu doma, kde Vyškov hrál 2:2 se Slavií B i s Příbramí.

Když se nepočítají páteční předehrávky, byl Vyškov před startem víkendu druhý s jednobodovým náskokem na třetí Příbram. Na lídra v podobě Karviné přitom ztrácel čtyři body, což nabízí slibné naděje na umístění mezi nejlepšími mančafty tabulky. A potenciálně také šanci minimálně na baráž o postup do nejvyšší soutěže.

Rezerva Sigmy ovšem nebude žádnou snadnou překážkou. Důkazem jsou poslední výsledky Olomouckých, kteří drží sérii tří výher a jedné remízy. Vyšplhali se tak až na osmou příčku F:NL a zbavili se záchranářských starostí. A nic na tom nemění ani nerozhodný zápas 2:2 z předchozího týdne doma s Chrudimí.

Pro Vyškov je klíčové, že se sám spoléhá na vlastní dobré herní rozpoložení. „Jsme povzbuzeni výhrou ve Vlašimi, kde byla dobrá atmosféra. Na druhou stranu je potřeba zůstat na špičkách, protože nás nečeká lehký soupeř,” upozorňuje trenér Jan Kameník. Béčko Sigmy považuje za velmi kvalitní tým, který se dle jeho slov prezentuje „náročným stylem fotbalu”.

„Jejich hráči jsou hodně pohybliví, často hrají přes křídelní prostory a otáčejí těžiště hry. Mnohdy to svému soupeři znepříjemňují a mají nebezpečné standardní situace,” vypichuje Kameník velké přednosti Olomoučanů. Nadcházející sok navíc bude pro Vyškov nevyzpytatelný stran zápasové nominace.

„Jde samozřejmě o béčko ligového týmu a mohou nastat nějaké pohyby v kádru. Těžko se tedy odhaduje, jací hráči vlastně proti nám nastoupí. Uvidíme v sobotu v Drnovicích,” shrnul kouč MFK vyhlídky směrem k předposlední domácí bitvě ročníku.

Na podzim dopadla přestřelka v Olomouci 2:2 po trefách Bennyho Kanakimany a Ondřeje Vintra. Podaří se mač před domácím publikem dotáhnout ke kýženým třem bodům? Osmadvacáté kolo soutěže začne na stadionu v Drnovicích v sobotu 20. května od tradičních 10.15. Předprodej vstupenek najdete ZDE.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:15 | MUZ
MFK Vyškov
FK Varnsdorf