21. května 2023, Tadeáš Mima

Můj zákrok? Ať ho zhodnotí ostatní, culí se Kinský

Fotbalisté Vyškova udrželi podruhé za sebou čistý štít, na čemž měl nemalý podíl brankář Antonín Kinský. Jak se ohlížel za domácí bitvou se Sigmou Olomouc B, kterou Jihomoravané zvládli výsledkem 2:0?

„Zápas jsme zvládli dobře, vstoupili jsme do něj aktivně. Ze začátku jsme se dostali nějakými delšími míči do tlaku, z čehož padl první gól. Pak přišel druhý a drželi jsme dobrou kombinační hru,” podotýká gólman MFK. Pak se možná hra trochu srovnala, Vyškov však mohl zůstávat díky náskoku 2:0 v klidu.

„Do druhé půle jsme šli s tím, že pokud dáme třetí gól, pravděpodobně bychom rozhodli. Zároveň jsme věděli, že za stavu 2:0 už není úplně třeba se někam extra hnát, ale spíše to utkání kouskovat, pokud to jde, a soupeře k ničemu nepouštět,” dodává Kinský.

Taktický záměr se přitom povedl a znamenal důležité vítězství v cestě za nejvyššími příčkami tabulky. Kinský navíc vytáhl těsně před koncem parádní zákrok, kterým třábodový zisk potvrdil. „Jsem tu od toho, abych něco chytil. Jak ten moment vypadal, bych nechal zhodnotit ostatní,” uzavírá vyškovský strážce.

Celý záznam z tiskové konference s Antonínem Kinským zhlédněte ve videu níže.

Více
Více
Více
Více