25. května 2023, Tadeáš Mima

Aktuálně máme vysoké sebevědomí, hlásí po Jihlavě Musa

Chvilku po startu druhé půle skóroval a nastartoval Vyškov k obratu. Na úspěchu jihomoravských fotbalistů nad FC Vysočina se podílel Ramathan Musa, který byl u úspěchu 2:1 na domácí půdě. Jeho mančaft tak má jistotu aspoň baráže, přičemž ještě může zabojovat o čelo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

„V první řadě jsem šťastný, že mohu být hráčem MFK Vyškov. Co se týče utkání s Jihlavou, byl to pro nás dobrý zápas. Prohrávali jsme, ale vrátili jsme se zpátky do boje a otočili skóre,” těšil Musu způsob, jak se domácí mužstvo vypořádalo s nepříznivým vývojem. Logicky tak převládá obrovská radost.

„Už jsme jistě v baráži, a ještě to můžeme vylepšit. Pevně věřím, že i kdybychom nebyli vítězem druhé ligy, máme obrovskou šanci vyřadit některý prvoligový tým v baráži. Boj o přímý postup ale ještě nevzdáváme, Karviná ještě nemá nic jistého,” upozornil vyškovský fotbalista v pozápasovém rozhovoru.

Klub se přitom musel na jaře vypořádat s různými nástrahami, jež nebyly úplně snadné. „Pár bodů jsme poztráceli, tým měnil kouče, ale od té doby, co je tu pan Kameník, nás nikdo neporazil. Proto máme vysoké sebevědomí, a pokud budeme pokračovat stejným způsobem, na konci budeme v první lize,” vyzdvihl ugandský reprezentant.

Právě faktor nového trenéra považuje Musa za správné rozhodnutí. „Každý v týmu cítí pozitivní změnu. Mluví většinou česky, ale nemá žádný problém přepnout do angličtiny pro nás, dělá nám to tak jednodušší. V šatně je díky tomu velmi dobrá nálada, všichni se těší a přichází s úsměvem na trénink,” zmínil 21letý obránce MFK.

Aktuálně se družstvo hodně věnuje mimo jiné i videorozborům. „Trenérova videa jsou velmi přínosná a už v pondělí má připravena videa na nedělní zápas. Rozebírá nám hru soupeře, jak staví obranu, jak tvoří útok a pak nachystá, co chce po nás,” ocenil Musa.

„Často nám chystá i sestřihy jiných týmů, co by chtěl napodobit. Pouští nám útržky z Barcelony, další den nám sestříhá útočné přechody Argentiny na mistrovství světa. Je to výborné, opravdu vás to dokáže připravit,” dodal vyškovský bek.

Aktuálně se příprava MFK točí kolem posledního kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V něm se Vyškov vydá do Chrudimi, kde nastoupí v neděli 28. května od 17 hodin.

Více
Více
Více
Více