27. května 2023, Tadeáš Mima

Šance na čelo stále žije, Vyškov o něj zabojuje v Chrudimi

Blíží se poslední kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, které ještě může zamíchat pořadím. Fotbalisté Vyškova si určitě zahrají minimálně baráž, na půdě Chrudimi však budou na dálku bojovat i o potenciální přímý postup do nejvyšší soutěže. Co by ale k tomu bylo zapotřebí?

Jihomoravský celek může být na sebe pyšný. Ve středu urval životně důležité vítězství 2:1 nad Jihlavou, když předvedl parádní obrat na svém domácím stadionu. Vyškov tak rozhodně neskončí v kompletním pořadí hůře než třetí, což mu dává jistotu baráže o první ligu.

Teoreticky by však mohlo být ještě lépe. Aktuálně druhý tým tabulky stále totiž pomýšlí na absolutní čelo F:NL, který by znamenalo přímý postup o soutěž výše. Aby se ovšem takové umístění zrodilo, byla by potřeba souhra vícero faktorů.

Tím nejdůležitějším bodem samozřejmě je výhra MFK nad desátou Chrudimí. Východočeši schytali v minulém kole debakl 0:4 od Vlašimi, přičemž mají na kontě pouhé dvě výhry z dosavadních třinácti jarních bitev. Záchranu tak sice již má Chrudim stoprocentní, zaručeně ale nebude chtít kvůli tomu polevit.

Druhým úkolem, jenž by mohl Vyškovu přiřknout vysněnou špičku tabulky a druholigový titul, je zaváhání lídra z Karviné. Právě na tohoto enormně silného protivníka narazí Třinec, jenž je dosud jediným známým sestupujícím týmem.

„Pojedeme do Chrudimi vyhrát a nebudeme s ničím kalkulovat. Nikdy se nevyplácí, když začnete přemýšlet, jak něco obejít nebo co by mohlo za nějakých podmínek nastat… Ne, neexistuje,” říkal vyškovský trenér Jan Kameník na tiskové konferenci po utkání s Jihlavou. Více jste se mohli dozvědět ZDE.

„Už jsem jednou říkal, že se na tabulku podívám až po třicátém kole. A budu zvědavý, kam nás to dovede,” doplnil Kameník svůj komentář. Vyškovští navíc budou určitě ve větší herní pohodě, když z posledních pěti duelů získali rovnou čtyři úspěchy. Tentokrát si však musí Jihomoravané poradit bez Bennyho Kanakimany, jenž bude chybět kvůli stopce za žluté karty.

Za uplynulé tři mače má MFK tři vítězství. Vyškovští hráči zároveň v tomto období inkasovali pouze jeden jediný gól. Mužstvo navíc bude moct prodloužit dosavadní neporazitelnost ze vzájemných druholigových bitev – právě s Chrudimí se postupně urodily výsledky 4:1, 0:0 a 3:0. Zajisté tak je na co navazovat.

Měření sil je na programu, stejně jako všechny zápasy 30. kola F:NL, v neděli 28. května od 17.00. Dějištěm se stane chrudimský stadion Za Vodojemem.

Více
Více
Více
Více