3. června 2023, Tadeáš Mima

Rozhodující bitva baráže, v neděli Vyškov hostí Zlín

Soupeř je v mírné výhodě, stále však není ani zdaleka rozhodnuto. Ke klíčovému utkání se připravují vyškovští fotbalisté, kteří se pokusí smazat ztrátu z úvodního duelu se Zlínem o postup do první ligy.

Vyškov jakožto druhý tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dobře věděl, kdo ho v baráži bude čekat. Rivalem v boji o nejvyšší soutěž se stal Zlín, nad nímž MFK v aktuálním ročníku již uzmul třeba úspěch v poháru. Vypjatý start baráže ovšem přinesl jiný výsledek, když Trinity uspělo 1:0.

„Ve druhé půli zápasu nám vstřelili gól, zatáhli se a my se do toho marně snažili dostat. Bohužel jsme první barážový poločas nezvládli, další je před námi v neděli,” hodnotil obránce Jaromír Srubek. Tomu se sice podařilo super skluzem odvrátit jinou zlínskou gólovku, teď už se ale koncentruje pouze na domácí utkání.

Pro Zlín šlo o čtvrtý zápas bez porážky za sebou. Jihomoravané naopak ztratili všechny body poprvé po sedmi měřeních sil. „Ukázali jsme si, že se Zlínem můžeme hrát poměrně otevřený fotbal. Neříkám, že jsme byli lepším týmem, ale podle mého jsme si nezasloužili prohrát,” přemítal Srubek.

„Prohráváme 0:1, ve druhé lize jsme si ovšem dokázali, že utkání umíme otáčet. Jdeme do toho s čistou hlavou a budeme hrát stejně, jako kdyby byl stav 0:0. A budeme se snažit celkové skóre obrátit,” podotkl dvaadvacetiletý bek Vyškova.

Důležité je, že rozdíl není nijak velký a MFK stále hraje de facto vyrovnanou partii. „Po prvním zápase jsme neodcházeli se skloněnou hlavou. Atmosféra je stále stejná a jsme motivováni v neděli udělat co největší úspěch,” vyzdvihoval Srubek.

Klíčovým bude i prostředí, v němž se barážová odveta uskuteční. Vyškov se totiž bude moci spolehnout na svůj domovský pažit v Drnovicích. „Těšíme se, pokud budou vyprodané Drnovice. Doufám, že nás lidé poženou, abychom to dokázali,” uzavřel vyškovský stoper.

Předprodej vstupenek k barážové odvetě najdete v odkazu ZDE. Celé ohlasy Jaromíra Srubka po prvním utkání ve Zlíně si potom můžete pustit ve videu níže.

Více
Více
Více
Více