6. června 2023, Tadeáš Mima, úvodní foto: Flickr Jaryn Doležel (PJV)

Klesa končí profesionální kariéru: Budu na Vyškov vzpomínat jen v dobrém

Kapitán a opora Vyškova se loučí. Svůj poslední zápas v profesionálním fotbale zaznamenal Michal Klesa při odvetě baráže se Zlínem, ve které s Vyškovem až do poslední chvíle bojoval o postup do nejvyšší soutěže. Co k měření sil pověděl?

Jak zní vaše hodnocení duelu?
Utkání se nehodnotí dobře. Je takovou kaňkou na závěr veleúspěšného ročníku, časem ale možná všichni to druhé místo tabulky docení. Bohužel jsme to nezvládli a ukázala se větší taktická připravenost i kvalita Zlína. Ten s vědomím jednobrankového náskoku z domácího prostředí zvolil taktiku, jež nám za celé dva roky ve druhé lize sedí asi nejméně. Když sleze mančaft strašně moc nízko a my musíme hrát do plných. Proti některým ligovým soupeřům jsme si s tím ještě poradili, ale tady ta kvalita Zlína… Musíme uznat, že byla ještě výš a uhrál si, co potřeboval.

Začal se dvojzápas lámat už ve Zlíně, kde soupeř získal náskok 1:0?
První zápas byl za mě spíše remízový. Měli jsme šance, přičemž Zlín je měl také. Slon (Tom Slončík, pozn. red.) v první půli překopl bránu, když šel sám. Potom Jarda Srubek zachraňoval skluzem na brankové čáře, takže možnosti si určitě tvořil i protivník. Myslím si, že by tomu utkání slušela remíza. Oni svojí kvalitou potrestali jednu z našich mála chyb vzadu a přinesli si výsledek, který potřebovali. Kdybychom u nich remizovali, byli by v Drnovicích stejně nervózní, jako tomu bylo ve Zlíně. A měli by větší problémy.

Co zaznělo z vaší strany při udílení pokynů a rad spoluhráčům z lavičky?
V první řadě je potřeba říct, že za taktiku a styl, jakým chceme hrát, je samozřejmě zodpovědný trenér a vše určuje on. Já podával spíše nějaké své postřehy z pohledu hráče, jak jsem to cítil. Snažil jsem se říct svůj názor trenérovi i klukům. No, ve finále to byly rady k ničemu, protože jsme se do ničeho moc nedostali. (smích) Zlín si zápas zkušeně pohlídal.

Oznámil jste konec profesionální kariéry. Jak na její finiš budete vzpomínat – bude to více bolet, nebo naopak?
Určitě na něj budu vzpomínat jen v tom dobrém. Nakonec to byla krásná rozlučka a taková malá kaňka na sezóně, ale kdo by to byl před jejím začátkem řekl, že tady budeme ještě 4. června hrát do poslední minuty o postup do ligy? Musím poděkovat fanouškům, jak se se mnou rozloučili. Na těch skoro pět let zde budu vzpomínat v tom nejlepším duchu. Fotbal si ještě někde kopnu, ale už určitě ne na profesionální úrovni. Uvidíme, teprve teď to budu řešit, jelikož jsem se soustředil na konec sezóny.

Lákala by vás trenérská či funkcionářská role, je tam nějaký vývoj tímto směrem?
Jediné, co vím, tak klub by asi chtěl, abych tady ještě nějak působil. Budeme se o tom bavit až nyní. Teď na to ani nebyl čas a myslím si, že ani chuť. Když mi to bude dávat smysl a budu vědět, že jsem platným a mám tomu co dát, rád tady touto cestou zůstanu. Udělal jsem si ke klubu vztah.

Celou tiskovou konferenci sledujte ve videu níže.

Více
Více
Více
Více
×
Odehrané v 10:15 | MUZ
MFK Vyškov
FK Varnsdorf