14. července 2023, Klub

Změny v kádru, kdo opustil vyškovské řady a kdo naopak nově oblékne dres MFK?

Hned dvě posily představuje MFK týden před startem soutěže. Testovaní Metsoko a Diallo uspěli na zkoušce v přípravě Vyškova a budou oblékat bílý dres v následující sezóně.

Vyškovské řady opustila po konci ročníku hned pětice hráčů, kterým skončilo hostování v MFK. Konkrétně se jedná o Kinského, Matyse, Fulneka, Jambora a Srubka. Dalším kdo už dres MFK jistě neoblékne je dvojice Klesa - Cabadaj. První jmenovaný se přesunul do role vedoucího týmu, Cabadajovi zase vypršela smlouva. Na přestup do Jablonce pak odešel Alexis Alegue. Tyto řady ještě může rozšířit Sampson Dweh, jenž je na zkoušce ve Viktorii Plzeň.

Dres Vyškova nově oblékne dvojice zahraničních hráčů. Své kontrakty podepsali Idjessi Metsoko a Amidou Diallo, kteří uspěli v tréninkovém procesu a v nové sezóně budou bojovat za Vyškov. Metsoko do MFK přichází z francouzského Auxerre, kde prošel tamní mládežnickou akademií. Trenéry i fanoušky zaujal především v přípravě, kdy patřil k postrachům soupeřových obran. „Metsoko je typologicky hráč, který tu chyběl. Vysoký útočník s elegantním pohybem dobrý na míči, navíc silný v koncovce. Jsme rádi, že jsme jej přivedli,“ komentoval útočnou posilu lodivod MFK.

I druhá posila MFK míří z Francie, konkrétně z C'Chartres. V přípravě nastupoval Amidou primárně na křídle a i on svou aktivitou dobře zapadl do připravovaného týmu. „Diallo pro nás představuje posilu na kraj hřiště, zvládá situace jeden na jednoho, je zajímavý svým pohybem, koncovkou a dobře nás doplní ve stranách směrem do ofenzívy," řekl k jeho příchodu kouč Kameník.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 17:00 | MUZ
MFK Vyškov
FC Vysočina