1. srpna 2023, Kryštof Severa, foto: Michal Málek

Souboj s nováčkem, do Vyškova přijíždí Kroměříž

Tempo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je neúprosné. Do Vyškova míří nováček letošního ročníku - SK Hanácká Slavia Kroměříž. Souboj prvního týmu tabulky s týmem z páté pozice začíná ve středu v 18:00 na fotbalovém stadionu v Drnovicích. Vstupenky můžete kupovat v síti TicketLIVE.

Vyškov má Kroměříži v soutěžních duelech co oplácet. Z posledních pěti vzájemných zápasech MSFL bralo MFK čtyři body, Kroměříž sedm. Poslední soutěžní výhra Vyškova proti Hanácké Slavii se datuje až do roku 2017, kdy na začátku září porazilo MFK Kroměříž 2:0. V tehdejší sestavě najdeme rovnou tři hráče aktuálního týmu Vyškova. V základu nastoupila dvojice Němeček - Lahodný, které doplnil Tomáš Josl, aktuálně člen realizačního týmu MFK.

Poslední vzájemný ligový duel zase z aktuálního týmu zažil Michal Klesa, aktuálně manažer týmu, nebo také Ondřej Vintr, či tehdejší obránce Kroměříže Filip Štěpánek. Vyškov tehdy v Kroměříži remizoval 0:0 a nikdo asi netušil, že jde o poslední duel těchto soupeřů v MSFL. Start do letošního ročníku F:NL se Vyškovu podařil a ze dvou zápasů si odnáší maximální počet bodů.

Kroměříž na úvod sezóny podlehla Táborsku 0:1 a na první druholigovou výhru si musela počkat do druhého kola, kde v derby s Prostějovem zvítězila 3:1. V dresu Hanácké Slavie najdeme hned dvě známé tváře. Na jednom kraji obrany operuje Jan Fulnek, který strávil jarní část loňské sezóny právě ve Vyškově a na tom druhém nastupuje Jiří Oulehla, jenž krom krátkého hostování v Otrokovicích působil v MFK od roku 2019.

„Pro nás to bude zatím nejtěžší zápas. Proti dosavadním soupeřům nás to nutilo se srovnat se soupeřem. Museli jsme bojovat o každý centimetr hřiště. Proti Kroměříži jdeme do zápasu v nějaké roli a tu musíme potvrdit, což je vždy těžší, než si nějakou roli vydobít. Pro nás jednoznačně těžký zápas a budeme s hráči pracovat na tom, aby k tomu přistoupili odpovědně," řekl na adresu soupeře kouč Jan Kameník.

Souboj dvou soupeřů, které dělí 40 kilometrů, můžete sledovat v Drnovicích ve středu 2. srpna od 18:00. Vstupenky můžete pořídit online za výhodnější cenu. Na cestu na stadion můžete využít kyvadlové dopravy, která odjíždí ze zastávky u bývalé zdravotní školy v Dědicích v 17:15 hodin. Další zastávky Dukla, Tyršova, Palánek, U podchodu (u kostela), nádraží ČD a u nemocnice.

Více
Více
Více
Více