3. srpna 2023, Kryštof Severa, foto: Michal Málek

Máme se pořád kde zlepšovat, říká šťastný střelec Filip Štěpánek

452 dnů dělilo první a druhou ligovou branku Filipa Štěpánka v dresu MFK. Mladý obránce se mohl radovat už minulý týden na Dukle, tam mu však gól sebral zásah jednoho z obránců, který si míč srazil do vlastní sítě. Proti Kroměříži se už Štěpánek mohl radovat naplno. Po skončení duelu třetího kola F:NL se tak o své pocity podělil na tiskové konferenci po utkání.

Ideální zápas z vašeho pohledu?
Dobře jsme do toho vstoupili, v první minutě dali gól. Pak jsme si průběh hlídali, nikam se nehnali. Nakonec 5:1 je krásný výsledek. Na druhou stranu mě ten jeden inkasovaný gól mrzí. Máme se pořád kde zlepšit, a po takové výhře bude radost pracovat.

Asi si v kabině úplně stěžovat na atmosféru nemůžete...
Tři utkání, devět bodů. To nejde jinak. Dnes se můžeme radovat, ale hraje se hned o víkendu. Od zítřka musíme zase makat.

Konečně jste prolomil střeleckou smůlu...
Takže ten gól minulý týden na Dukle se mi opravdu nepočítá?

Podle statistik ne. Jak jste situaci viděl vy?
Všichni už mi gratulovali. Já jejich přání odmítal a brzdil, že to byl vlastní. Tečoval jsem to dobře, ale ono to možná opravdu letělo mimo a soupeř to tam srazil. Dnešní gól už je jasný a mám z něj tak ještě větší radost. Jsem rád, že to byl ten uklidňující gól.

Gól proti Kroměříži vás asi něco už stát bude...
To asi ne. Nevím, za kolik to bude, ale minimálně nějaké občerstvení půjde za mnou, protože jsem sám v Kroměříži něco odehrál, a tak to pro mě bylo derby.

Pasáž po druhém gólu nevypadala z pohledu diváka úplně ideálně. Došlo k nějakému uspokojení?
Po každém gólu říkám, že máme hrát jako za 0:0. Po druhé brance jsme začali hodně spát. Stálo při nás ale štěstí, v kritických momentech jsme to zvládli. Mrzí mě zranění stopera Musy Ramathana, ale dokázali jsme jej nahradit.

Jste první v tabulce. Veřejnost na vás bude nahlížet jako na favorita. Jak to vnímáte?
Trenér to připomínal už před zápasem, že porážkou silné Příbrami i Dukly je dnešní zápas ještě těžší než ty dva předchozí, protože od nás všichni očekávají výborný výkon. Ono to není jednoduchá pozice, ale dnes jsme se s tím vypořádali dobře. Slyšel jsem navíc, že nejsme jediní s devíti body. Jestli chceme hrát nahoře, tak musíme takto bojovat.

V Kroměříži jste působil. Jak vidíte jejich situaci?
Nemají to jednoduché. Kroměříž vletěla do něčeho, co nezná. Přeji jim jen to nejlepší, ale až po dnešním zápase.


Více
Více
Více
Více