19. července 2022, Kryštof Severa

Filip Štěpánek: Tým vypadá dobře, kluci se adaptovali a těším se, až odstartuje liga

Letní příprava míří ke konci a s tím se i nesmírně rychle blíží první ligový zápas. Jak vnímá Filip Štěpánek dosavadní průběh přípravy a jak se těší na nový ročník F:NL si můžete přečíst níže.

Jak vnímáte letní přípravu před novým ročníkem?
Myslím si, že pracujeme dobře v tréninku a v některých utkáních bylo vidět, co v nás je. Musíme však brát v potaz, že přípravné zápasy jsou úplně něco jiného než liga.

Který zápas z těch dosavadních byl nejtěžší?
Neřekl bych nejtěžší. Všechny zápasy byly náročné skrz tempo či počasí, ale já osobně jsem šťastný, když si můžu zahrát proti ligovým týmům.

Tým se oproti minulé sezóně příliš nezměnil. Jak to cítíte?
Musím říct, že pozitivně. Myslel jsem si, že těch změn bude moc. Ale tým vypadá dobře, noví kluci se dobře adaptovali a těším se, až liga odstartuje.

Závěr přípravy bude ve znamení dvou těžkých duelů. Nejprve vás čeká třetiligový Hodonín, poté nevyzpytatelné Znojmo. Jak se těšíte?
Těším se jako na každý zápas, který můžu hrát. Jsou to velice kvalitní soupeři, kteří nás jistě potrápí. Trenér už po nás chce chování jako v ligovém zápase, takže to určitě nebudeme brát na lehkou váhu a budeme chtít přípravu ukončit vítězně.

Začátek sezóny vás posílá vstříc Chrudimi. Jaký to bude soupeř?
Jsem zvědavý, protože podle těch výsledků v jarní části šli velice nahoru a vím, že tam mají i jednu posilu z "našich" řad (smích). Nebude to nic jednoduchého, tak jako každý ligový zápas. Věřím a s pokorou doufám, že vstoupíme do sezony nejlépe, jak to půjde. Závěrem chci hlavně vyzvat fanoušky, aby nás přišli povzbudit. Jsme rádi za start před domácí kulisou.

Více
Více
Více
Více