7. srpna 2023, Kryštof Severa, foto: Adam Stloukal

Změny v kádru: Dvojitý import z Francie a odchody do Blanska

Vyškovský kádr vítá dva nováčky. Z Francie přichází středopolař se zkušenostmi z nižších francouzských soutěží - Santiago Eneme Bocari. Druhým příchodem je vysoký stoper Kessy Coulibaly.

Prvním příchozím je Santiago Eneme Bocari, který si už odbyl soutěžní premiéru v dresu MFK. Dvaadvacetiletý záložník má na svém kontě jak starty v rezervě Nantes (v uplynulé sezóně naskočil do 23 zápasů a vsítil tři góly), tak i v reprezentaci Rovníkové Guineje, kde má už 16 zápasů. Navíc se v uplynulé sezóně podíval i na lavičku při zápase Ligue 1.

„Santiago přináší zkušenosti z přední francouzské organizace FC Nantes. Je součástí národního týmu Rovníkové Guineje, reprezentoval svou zemi na posledním AFCON 2022 a věříme, že oblékne reprezentační dres i na AFCON 2024. Slibujeme si od něj zkušenost v kombinaci s tvrdou prací a odhodláním uspět,“ řekl k transféru Alexandre Morfaw ze skupiny Rainbow.

Kessy Coulibaly je dvacetiletý stoper, který celou dosavadní kariéru strávil ve Francii. Loňskou sezóny odehrál v dresu FC Sochaux-Montbéliard B, kde zaznamenal 14 zápasů a dal jednu branku. Předtím působil v rezervě Toulouse. „Kessy je stoper s dobrou výškou, slušně hraje hlavou, prezentuje se solidně směrem do rozehrávky. Čas nám ukáže, jak bude schopen se adaptovat na druhou ligu. První ostrý test ho čeká ve středu proti Hodonínu,“ okomentoval příchod Coulibalyho kouč Jan Kameník.

V dresu MFK už nepokračuje dvojice Dan Jambor – Karel Jaroš. Oba jmenovaní se na přestup přesunuli do třetiligového Blanska. Jaroš oblékl dres MFK celkem v 28 případech a nasázel čtyři branky. V MFK navíc nastoupil i do F:NL. Dan Jambor naskočil do 31 utkáních a dal dvě branky. Oběma patří velký dík za odvedené služby a přejeme hodně štěstí do další kariéry.

Více
Více
Více
Více