8. července 2022, Kryštof Severa

Změna v brankovišti, z Uherského Brodu přichází Filip Jícha. Do Hranic odchází Štěpán Spurný

S blížícím se začátkem F:NL se už pomalu rýsuje ligová soupiska MFK Vyškov. Na brankářskem postu se nově objeví Filip Jícha, který přichází na přestup z třetiligového Uherského Brodu. Naopak tým po třech letech opouští Štěpán Spurný.

Odchovanec jihlavské kopané má za sebou slušnou škálu působišť. Z Jihlavy zamířil do Žďáru nad Sázavou, odkud odešel do Prostějova. Tomu pomohl k postupu do druhé nejvyšší soutěže, když v postupovém ročníku naskočil do čtyřiadvaceti duelů. Ve druhé lize však šanci nedostal a po necelých dvou letech v dresu Prostějova se opět stěhoval. Tentokrát do Kroměříže. Tam odchytal jaro sezóny 2018/19 a v létě přišel další přestup.

Od sezóny 2019/2020 oblékal Filip dres třetiligového Znojma, za které nastoupil do třinácti zápasů a na jaře se dočkal dobře známeho ukončení soutěží z důvodu koronavirové pandemie. Další zápasy za Znojmo už nová posila Vyškova přidat nestihla, neboť v létě došlo k dalšímu přestupu, tentokrát do Uherského Brodu. Tam chytal až do loňské sezóny, ve které naskočil do třiceti zápasů a připsal si rovnou dvanáct čistých kont. I díky tomuto aspektu si vysloužil nabídku z Vyškova a od sezóny 2022/2023 bude oblékat dres "bílého baletu".

Kádr naopak opouští Štěpán Spurný, který do Vyškova přišel před sezónou 2019/2020 a hned odchytal 18 zápasů, ve kterých si připsal dvě čistá konta. Tato sezóna byla na jaře po odehrání jednoho kola MSFL ukončena a další zápasy tak přidal až v následujícím ročníku. I ten byl negativně ovlivněn koronavirovou pandemií a Štěpán Spurný tak naskočil jen do pěti duelů. I tak však pomohl k postupu do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Po postupu do 2. nejvyšší soutěže dostal Spurný šanci i v lize. V loňské sezóně oblékl vyškovský dres ve dvou pohárových a pěti ligových zápasech. Zatímco v poháru nepoznal hořkost porážky, v lize ji ochutnal hned čtyřikrát. Novým působištěm Štěpána Spurného budou SK Hranice.

Díky za odvedenou práci a hodně štěstí v novém působišti, Štěpáne!

Více
Více
Více
Více