12. září 2023, Tadeáš Mima, foto: Zdeněk Dolíhal

Žádná Fanta, ale Šimon Falta! Vyškov přivádí zvučnou posilu

Do řad vyškovských fotbalistů se přidalo jméno, které má za sebou zápasy na domácí scéně i v Evropě. Kádr MFK posílil na konci přestupového období záložník Šimon Falta, jenž uplynulou sezónu strávil v Brně. Novou akvizici oznámil klub nevšedním videem.

Šimon Falta si během své kariéry zahrál za Sigmu Olomouc, Viktorii Plzeň či Baník Ostrava. Naposledy působil ve Zbrojovce Brno, za níž si v uplynulém ročníku připsal tři gólové nahrávky.

183 centimetrů vysoký záložník má na kontě český titul ze sezóny 2021/22, zároveň dvakrát vyhrál s Olomoucí druhou nejvyšší soutěž. A právě Vyškov, jenž nyní FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU hraje, se pro Faltu stává novým fotbalovým domovem.

V elitní české lize odehrál třicetiletý hráč rovných 200 utkání s bilancí 16 branek a 22 asistencí. Za reprezentaci naskočil v mančaftech U20 a U21, ale třeba také dvakrát za dospělý národní tým. Pohárové zkušenosti má z ročníku 2018/19, kdy absolvoval kvalifikaci Evropské ligy za Sigmu, a v sezóně 2021/22 bojoval v předkolech o Konferenční ligu v barvách Viktorie.

„Projekt, který mi byl ve Vyškově představen, se mi zamlouvá. Přestup měl rychlý spád, a tak jsem tady,” řekl po příchodu do MFK Falta. Již brzy přineseme kompletní rozhovor s čerstvou posilou Jihomoravanů.

Šimone, přejeme hodně štěstí do nového působiště a ať se daří! Nejbližší výzvou pro vyškovské fotbalisty se stane derby s Prostějovem, které se uskuteční v sobotu 16. září od 10.15 na stadionu Drnovice. Vstupenky zakoupíte v levnějším předprodeji ZDE.

Více
Více
Více
Více