18. září 2023, Klub

Hráči MFK zpestřili žákům na ZŠ Purkyňova hodinu tělocviku

Idjessi Metsoko, Santiago Eneme, Jan Stejskal a kouč Jan Kameník. Tato čtveřice se ve čtvrtek 14. září zapojila do hodiny tělocviku na ZŠ Purkyňova a zpestřila žákům začátek školního roku.

S novým školním rokem spouští MFK nový projekt, který nese název MFK do škol. Ve spolupráci s vyškovskými školami se do hodin tělocviku zapojí i vybraní hráči a trenéři MFK, kteří si pro žáky připraví fotbalová, ale i nefotbalová cvičení a ty nejšikovnější samozřejmě i odmění. První školou, na které MFK tento projekt spustilo, se stala ZŠ Purkyňova, kam zamířila početná výprava z MFK, kterou krom hráčů Santiaga Enemeho, Jana Stejskala a Idjessi Metsoka doplnil i trenér Jan Kameník a koordinátor žen Jan Sadílek.

Pro žáky si připravili hned pět stanovišť, kde si mohli žáci vyzkoušet slalom, žongly, střelbu penalt, které likvidoval Jan Stejskal, nebo také střelbu na břevna či střelbu na minibranku, kde na žáky dohlížel střelec Idjessi Metsoko. „Je pro nás důležité propojit místní školy s místním fotbalovým klubem. Chceme, aby si děti s MFK vytvořili vztah, protože chceme rozšiřovat základnu našich příznivců, zároveň věříme, že se nám podaří přimět některé z dětí ke sportování, protože vnímáme, že sportujících dětí je méně a méně,“ řekl k projektu Adam Stloukal, z MFK Vyškov.


Fotogalerie z akce

Více
Více
Více
Více