5. července 2022, Kryštof Severa

Chci, aby byl tým úspěšný, říká Michal Klesa

Příprava na nový ročník F:NL je v plném proudu. Vyškov má za sebou tři přípravné duely. Konkrétně proti Skalici, Morkovicím a poslední proti ligové Sigmě Olomouc. Hodnocení první části přípravy se nezhostil nikdo jiný, než kapitán Michal Klesa, který se rozpovídal o tom jak prožívá letošní přípravu a co očekává v další části předsezónního období.

Přípravné období je v plném proudu, tři zápasy přípravy jsou minulostí. Jak ji hodnotíte?
Příprava není nikdy pro nikoho příjemná. Je to takové nutné zlo, ale budeme z toho fungovat v sezóně, takže se to musí zvládnout. V mém případě je to bůh ví kolikátá, takže je to náročné. Já jsem navíc po sezóně doléčoval zranění, takže jsem do toho šel z voleje, ale už se pomalu dostávám do toho, kde bych v této fázi měl být. Kluci odmakali první zápas se Skalicí, pak jsme měli exhibici v Morkovicích, což bylo fajn. Zachytal jsem si, kluci si zahráli na jiných postech. A až s Olomoucí to byla ostrá prověrka. A myslím si, že jsme ji zvládli se ctí. Na výsledku tolik nezáleží, ale ta práce, kterou jsme odvedli, byla kvalitní. Když budeme takhle makat, ať už v dalších přípravných zápasech, nebo v lize, tak si myslím, že nám to ponese ovoce.

Porazit prvoligovou Sigmu vás však potěšilo, ne?
Určitě to potěší. Je to takový bonus k té dřině, že si ukážeme, že i s nejlepšími hráči u nás, respektive s těmi, co hrají první ligu, se můžeme měřit. Na podzim jsme trápili Zlín v poháru, teď jsme porazili Olomouc. Kluci vidí, že když budou makat, tak dokážou hrát i s prvoligovými týmy.

Tým zůstal přes léto víceméně pohromadě a oproti posledním dvěma přípravným obdobím se v kádru neprotočilo větší množství hráčů. Jak to vnímáte?
Tentokrát to není takové, jako třeba loni, akorát hned v úvodu nás bylo hodně. Teď už jsme v takové podobě, která by to mohla táhnout i v lize, ale možná se ještě nějakého doplnění dočkáme. To, že tým zůstal pohromadě je samozřejmě obrovské plus a myslím si, že je to i na naší hře vidět.

Klub zatím posílil o dva hráče. Z Líšně přišel na přestup zkušený David Krška, z Třince zase Tomáš Weber. Jak velké posily pro tým to budou?
Oba dva kluci mají svou kvalitu a zkušenosti. Pro nás to je samozřejmě pomoc a je to jen o tom, jak nám to bude šlapat. Samozřejmě je taky riziko, že nás tu bude hodně a pak to bude hodně i o tom, aby to kluci ustáli v hlavě a nebyli naštvaní, že nehrají, ale naopak, aby chtěli ukázat, že mají na to hrát, aby se tu nikdo neurážel, ale naopak držel kolektiv.

I v další sezóně budete v kabině jednoznačně nejstarší. Jak se těšíte na další sezónu v roli mentora?
V mém věku už nademnou nikdo jen tak nebude (smích). Užívám si fakt, že jsem si loni dokázal, že na to mám. Jsem rád za novou smlouvu a budu dělat všechno proto, abych klukům pomohl, jak takticky, tak srovnat hlavu, nebo i na hřišti, když dostanu důveru. Chci aby tým byl úspěšný.

Více
Více
Více
Více