24. září 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Výhru na Zbrojovce bereme s velkou pokorou, zdůrazňuje Kameník

Jihomoravské derby dopadlo perfektně. Fotbalisté Vyškova brali na půdě Zbrojovky Brno plný počet bodů, čímž si upevnili náskok na první pozici FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Utkání se hostům povedlo hned v řadě aspektů, o nichž mluvil trenér Jan Kameník.

„Utkání hodnotím samozřejmě pozitivně. Jeli jsme do Brna, abychom zde uspěli a zvítězili. Jeden gól jsme dali a žádný neinkasovali. Potom, co jsme dostali tři branky minule s Prostějovem, jsme se snažili hrát poctivě do defenzivy,” uznal Kameník na úvod tiskové konference. Vyškovský lodivod totiž dobře věděl, jakou sílu Zbrojovka v ofenzivě má.

„Snažili jsme se být trpěliví a čekat na naši šanci. V obou poločasech se to dařilo, nicméně Brno mělo velmi silné pasáže. Hnala jej velmi slušná divácká návštěva, jež byla na druhou ligu mimořádná,” ocenil Kameník fanouškovskou kulisu na stadionu v Srbské ulici.

Klíčové podle Kameníka bylo, že jeho svěřenci zvládli všechny nepříjemnosti ve vlastním pokutovém území. „Chování hráčů v této části hřiště bylo velmi dobré, dokázali jsme míče vyčistit. V momentech, kdy jsme byli trochu nejistí, jsme situace pak přežili a měli jsme štěstí,” shrnul poznatky ze hry.

„Gól jsme vstřelili po standardní situaci. Potom jsme se již neprosadili, byť jsme vyprodukovali zajímavé střely ze střední vzdálenosti. V zápase nám chyběla hlavně agresivita v centrovaných míčích a následně dostatečné doplnění hráčů ve vápně. Na druhou stranu naše hra mezi šestnáctkami byla slušná,” podotýkal kouč MFK.

Vyškov držel míč, uměl ho přenášet do stran, kombinovat i dostávat k bráně Zbrojovky. „Trošku nás zradila finální fáze, hráčům je ovšem potřeba poděkovat za předvedený výkon. Proti soupeři kalibru Brna, který je jednoznačným aspirantem na postup, bereme vítězství s velkou pokorou,” dodal Kameník.

Zhlédněte kompletní ohlasy vyškovského trenéra ve videu níže.


Více
Více
Více
Více