10. října 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Repre pauza ve Vyškově: Odcestuje Mafwenta i Eneme

Nynější mezinárodní přestávka bude mít opět i aktéry z Vyškova. MFK budou zastupovat při reprezentačních zápasech Golden Mafwenta, jenž se připojí k výběru Zambie, a Santiago Eneme z Rovníkové Guiney. Mezi náhradníky českého týmu U21 se pak objevil brankář Jiří Borek.

Golden Mafwenta se svým družstvem odehraje poslední dva přípravné duely, než se v listopadu naplno rozběhne kvalifikace o mistrovství světa. Na tato ostrá střetnutí se Zambie bude chystat měřením sil ve čtvrtek 12. října, kdy nastoupí v Egyptě, a doma v úterý 17. října proti Ugandě.

Do programu svého národního mužstva zasáhne také Santiago Eneme. Rovníkovou Guineu čeká generálka před kvalifikací o postup na světový šampionát, v níž vyzve na domácí půdě Burkinu Faso. Hrát se bude v pátek 13. října.

Dále ve Vyškově lovili také trenéři české reprezentace do jednadvaceti let, kteří napsali na seznam náhradníků gólmana Jiřího Borka. Ten se nedávno blýskl perfektním výkonem v MOL Cupu proti prvoligovým Teplicím, jímž dotáhl MFK do osmifinále soutěže.

O výkonech vyškovských hráčů na jejich mezinárodních štacích vás budeme průběžně informovat nejen na webu, ale i na sociálních sítích klubu.

Více
Více
Více
Více