23. října 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Zápas s Jihlavou? Šance se vytvářely obtížně, říká Kameník

V uplynulém kole nečekal na fotbalisty Vyškova žádný snadný protivník. Jihomoravané jeli do Jihlavy, kde rozhodl až trefou v pětasedmdesáté minutě Idjessi Metsoko. Jak měření sil vypadalo, přiblížil trenér Jan Kameník.

„Máme za sebou velmi náročné utkání. Věděli jsme, že narazíme na tým, jenž umí hrát fotbal a má ve svých řadách spoustu skvělých hráčů. Jihlavské opory jsou silné na míči – zejména ve středu pole. Za poslední dobu se tam vyprofilovala i celá řada ofenzivních tahounů,” ohlížel se Kameník za zápasem.

Že střetnutí nebude jednoduché, se potvrdilo záhy. „Často se hrálo uprostřed pole, zatímco na posledních třiceti metrech si oba týmy vytvářely šance trochu obtížněji. Mrzí nás to, jelikož jsme měli mnoho příležitostí dotáhnout zakončení lépe. Dělo se tak při rychlých protiútocích, ale také při hledání míst v hlubokém postavení Jihlavy,” uvědomoval si trenér.

Hosté nakonec ale byli přece jen o gól šťastnější. „Vážíme si tří bodů z této horké půdy. Je potřeba hráčům poděkovat za výkon, který předvedli, protože zápas byl skutečně velice těžký,” komentoval Kameník. Pro něj zároveň šlo o návrat do míst, kde sám v minulosti působil.

„Těšil jsem se, až potkám hráče a lidi z klubu. Že se pozdravíme před duelem i po něm, ale že bych to bral nějak prestižně, takovou emoci to ve mně nevyvolalo. K Jihlavě mám stále vřelý vztah a přeji jí pouze to nejlepší. Tedy kromě utkání s Vyškovem,” pousmál se kouč MFK.

Vyškovští tak zůstávají v příznivém náskoku na čele FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Po třinácti kolech mají o čtyři body více než druhá Dukla Praha. „S výsledkovou částí můžeme být spokojeni, ale máme za sebou i zápasy, z nichž jsme mohli získat více bodů. Po výkonnostní stránce stále máme řadu rezerv, na nichž musíme pracovat,” pokračoval Kameník.

„Jsem rád, že to s majitelem vidíme a již nyní se bavíme, jak tým ještě více konsolidovat a posílit, abychom byli ještě lepší do jarní fáze sezóny,” dodal na závěr. K dalšímu souboji nastoupí MFK v sobotu 28. října, od 10.15 hostí na domácím stadionu v Drnovicích fotbalisty Opavy.

Více
Více
Více
Více