10. listopadu 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Mega zápletka na konec podzimu: Vyškov čeká přímý boj o prvenství

Fotbalisté Vyškova mají na dosah významný úspěch. V závěrečném utkání podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY narazí na druhou Duklu Praha, která si brousí zuby na čelo soutěže. Pokud však MFK minimálně remizuje, půjde do zimní přestávky jako první právě on.

Rozpis F:NL si nachystal na listopad nejzajímavější možnou zápletku. Vyškov se před dlouhou pauzou naposledy představí proti Dukle Praha, jež společně s MFK okupuje nejvyšší pozice tabulky. Svěřenci trenéra Jana Kameníka mají na kontě 31 bodů, zatímco mančaft z hlavního města 30.

Vyškovští ovšem nedisponují tak neotřesitelnou formou, jakou se prezentovali v dřívější fázi podzimu. Z minulých dvou ligových bitev mají pouhý bod, když v předchozím kole remizovali venku s Líšní. Předtím navíc utrpěli vůbec první domácí porážku v ročníku, kterou jim uštědřila Opava. A samozřejmě velmi nepříjemným bylo vyřazení MFK v osmifinále MOL Cupu, kde byla nad jeho síly právě Dukla při výsledku 3:1.

Co se týče Pražanů, ti kromě výhry ze vzájemného střetnutí nedávno sbírali úspěchy také v lize. Dobrým příkladem budiž duely s Chrudimí a Prostějovem, z nichž družina Petra Rady vytěžila plný počet šesti bodů. O minulém víkendu ale trestuhodně klopýtla, protože pouze remizovala 0:0 s Táborskem a promarnila možnost jít do čela tabulky.

„Je potřeba brát extrémní důležitost nadcházejícího utkání s rezervou. Na jednu stranu význam boje s Duklou vnímáme, nicméně zápasů nás čeká ještě celá řada na jaře. Každopádně chceme uspět a vylepšit si vzájemnou bilanci s tímto soupeřem,” přemítal kouč Kameník. Podle jeho slov půjde o takový vrchol první části sezóny.

„Na utkání se těšíme. Doufám, že nás přijdou podpořit diváci, stejně jako jim náleží respekt za to, že přijeli ve slušném počtu posledně do Líšně. Věřím, že nám opět výrazně pomohou a s Duklou si to naplno rozdáme. Půjde sice o rozuzlení podzimu, body s tímto soupeřem však platí úplně stejně jako se všemi ostatními,” upozornil Kameník.

Celkově na sebe Vyškov s Duklou narazí již potřetí v aktuálním ročníku. Ještě před pohárem se týmy potkaly na konci července, přičemž MFK tehdy venku triumfoval 4:2. Dvakrát se mimo jiné trefil i Idjessi Metsoko – momentálně nejlepší střelec Jihomoravanů. Také Dukla ovšem je velmi ofenzivním mužstvem, což dokazují třeba její střelci Lukáš Matějka, David Kozel či Jakub Zeronik.

Zápas se koná v sobotu 11. listopadu, a to tradičně od 10.15 na domácím stadionu Drnovice. Pozváni obdrželi také zástupci okolních klubů jakožto poděkování za spolupráci na tréninkovém procesu MFK Vyškov. Jmenovitě dorazí z Moravských Málkovic, Bohdalic, Slavíkovic, Dražovic, Pustiměře, Račic a samozřejmě z Drnovic. Vstupenky stále můžete získat také vy v předprodeji ZDE.

Mrknout můžete i na exkluzivní, téměř osmiminutový sestřih nedávného zápasu Dukla–Vyškov v MOL Cupu:

Více
Více
Více
Více