12. listopadu 2023, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Velmi důležité tři body, říká Kameník po Dukle. Co ale scházelo?

Vyškovští fotbalisté završili podzim FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY parádně. S první částí sezóny se rozloučili zaslouženou výhrou 2:0 nad Duklou Praha, díky níž přezimují s náskokem rovných čtyř bodů na čele soutěže. K duelu se vracel obsáhlým hodnocením trenér Jan Kameník.

„Dojmy jsou jednoznačně pozitivní, protože jsme vyhráli 2:0. Získali jsme důležité tři body. Určité pasáže utkání jsme zvládli velmi dobře, na druhou stranu je však potřeba říct, že Dukla na nás byla skvěle připravená. Měli jsme problémy uprostřed pole, kde nás soupeř uměl přehrát a dostával se dál, než jsme předpokládali,” sdělil kouč Kameník. V úvodu střetnutí tak Vyškov občas řešil trable.

„Potom se náš pohyb po hřišti ale zlepšil. O něco lépe jsme dostupovali a víceméně jsme i ofenzivní část Dukly eliminovali. Byli jsme efektivní v koncovce, proto jsem rád, že jsme se prosadili po standardní situaci a pak jsme dohráli ještě jednu akci. Měli jsme příznivý stav 2:0 a přestávku, během níž jsme si něco řekli,” dodal vyškovský lodivod.

Především se hráčům připomínaly věci, jež je potřeba do druhé části zlepšit. „Ať už šlo o vyhýbání se ofsajdům nebo o to, abychom neztráceli lehké míče – i když to bylo na tomto terénu velmi složité. Zkrátka být pořád nebezpeční a tlačit se do koncovky,” podotkl Kameník. Zároveň však přiznal, že MFK mohl definitivně rozhodnout ještě dříve.

„Scházela tomu ještě třetí branka, ke které jsme se mohli nějakými šancemi dopracovat. Závěr potom byl hektičtější, když nás podržel gólman Stejskal. Celkově hráči zápas odpracovali velmi dobře. A kulisa fanoušků byla fantastická – po konečném hvizdu propukly velké emoce, což jsme si užili. Teď se jdeme připravovat na další fázi sezóny,” komentoval trenér.

Kompletní záznam z tiskové konference najdete níže.


Více
Více
Více
Více