29. prosince 2023, Klub, foto: Michal Málek

Díky, Šimone: kádr Vyškova opouští Falta

Fotbalista, který na podzim posílil řady MFK Vyškov, odchází. Lídra FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY opouští Šimon Falta, jenž tak završil svoji nedlouhou misi v jihomoravském klubu na čtyřech zápasech. Co je důvodem konce třicetiletého hráče?

„Všechny nás mrzí, že Šimon Falta u nás nepokračuje. Dohoda však byla férová a zněla tak, že si to u nás vyzkouší do 30. listopadu a pak se domluvíme dále. Když jsme jednali o prodloužení, převládalo u něj spíše přání věnovat se civilnímu zaměstnání,” popisoval generální manažer klubu Zbyněk Zbořil.

Někdejší tahoun Sigmy Olomouc či Zbrojovky Brno se navíc potýkal se zdravotními komplikacemi. „Mrzí nás i to, že Šimon nemohl ukázat všechno, co umí. V zápase se Žižkovem se zranil, když si zlomil žebra,” dodal Zbořil. S koncem listopadu tedy dospělo k závěru také Faltovo působení ve Vyškově.

Třicetiletý fotbalista celkově naskočil do čtyř utkání MFK. Debut zažil při divoké výhře 4:3 nad Prostějovem, do níž se zapojil na 30 minut. Dále nechyběl při důležitém úspěchu 1:0 nad Zbrojovkou a posléze se představil venku proti Varnsdorfu. Osudným se poté stalo už zmiňované měření sil se Žižkovem 7. října, kdy Falta vyběhl na pažit naposledy.

Celý klub děkuje Šimonu Faltovi za příkladný přístup a skvěle odvedenou práci nejen na hřišti, ale také mimo něj.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:15 | MUZ
MFK Vyškov
FK Varnsdorf