6. ledna 2024, Tadeáš Mima, foto: Adam Stloukal

Vyškov zahájil zimní přípravu. Jaké byly tréninky i testování?

Po vánočních svátcích se opět setkali fotbalisté MFK. V pátek začali zimní přípravu na stadionu ve Vyškově, kde kromě tréninku na umělce absolvovali i vstupní testování. O úvodní poznatky se podělili trenéři Jan Kameník s Tomášem Joslem. Ti zároveň předestřeli, co bude čekat mužstvo dále.

„Poprvé jsme se potkali v pátek 5. ledna, šlo o nějaké základní testování a měli jsme první trénink na umělce. V sobotu jsme pokračovali dále a všechno proběhlo podle plánu,” ujistil hlavní trenér Jan Kameník. Co fotbalisté zkraje přípravy absolvovali, přiblížil kouč Tomáš Josl. „Nejdříve jsme hráče zvážili, poté následovalo silové testování. Závěrem je čekal lehčí trénink,” popisoval.

Další klíčovou věcí, jež vedení klubu aktuálně řeší, jsou pohyby v kádru. „Víme, že nás opouští Cheick Souaré. Zajišťujeme tak náhradu na pozici levého obránce a zaměříme se i na stopery, kde nás s největší pravděpodobností opustí Adam Červeň i Kessy Coulibaly,” zmínil Kameník. Jedná se však také o posilách na další posty. Jistotou tedy je, že sestava MFK stále není kompletní.

„Na konci ledna se nám mají vracet hráči z národních celků, a to Santiago Eneme, Golden Mafwenta a Benny Kanakimana. Co se týče importu dalších jmen, samozřejmě jsme si přáli je mít k dispozici již nyní, nicméně ovlivnilo to i nějaké vyjednávání s nimi. U těchto posil zatím přesné termíny neznáme,” pokračoval lodivod mančaftu.

Kromě tréninků naskočí Vyškov také do série přátelských utkání. První z nich se uskuteční již v sobotu 13. ledna, kdy mužstvo zamíří do slovenské Skalice. Hrát se bude od 10.30. „V následujícím týdnu budeme hodně pracovat s míčem, jenž nám teď zhruba měsíc chyběl. Nadcházející zápas bude víceméně doplňkem, v němž rozložíme minutáž takovým způsobem, aby si hráči začali zvykat na herní zatížení,” vysvětlil Kameník.

Více
Více
Více
Více