16. ledna 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Africký pohár národů: kdo na něm reprezentuje Vyškov?

Rovnou dvě známá jména nastupují na aktuálním mistrovství afrického kontinentu. O trofej z Afrického poháru národů bojuje nejen Santiago Eneme v sestavě Rovníkové Guineji, ale také Golden Mafwenta se Zambií. Pojďme si přiblížit jejich nadcházející program.

Eneme již do afrického turnaje se svým týmem vstoupil, a to víkendovou remízou 1:1 s Nigérií. Přestože vyškovská opora naskočila jako střídající hráč až v závěrečných minutách střetnutí, bod do tabulky rozhodně má pro něj i celý mančaft vysokou hodnotu.

Dalšími protivníky Rovníkové Guineji se stanou Guinea-Bissau a domácí Pobřeží slonoviny. Ze skupiny pokračují dále dvě mužstva a čtyři nejlepší účastníci šampionátu ze třetích příček. Rovníková Guinea tedy nemá situaci rozjetou vůbec zle a pokusí se společně s Enemem postoupit do play-off.

18. ledna 2024 | 15.00Rovníková Guinea – Guinea-BissauLIVESPORT
22. ledna 2024 | 18.00Rovníková Guinea – Pobřeží slonovinyLIVESPORT

Druhým reprezentantem Vyškova je Golden Mafwenta, jehož spatříte v dresu Zambie. Ta do turnaje teprve naskočí – premiéru absolvuje ve středu 17. ledna proti Demokratické republice Kongo. Dále ji čekají Tanzánie a Maroko.

Generálku na Africký pohár národů stihla Zambie během minulého týdne, kdy remizovala doma 1:1 s Kamerunem. Družstvo vedené izraelským koučem Avramem Grantem tak věří, že jej těžký soupeř kvalitně prověřil před klíčovým turnajem reprezentačního cyklu.

Sledujte výsledky hráčů MFK Vyškov na Africkém poháru národů společně s námi! Novinky o tom, jak se jim aktuálně daří, přineseme na našich sociálních sítích.

17. ledna 2024 | 21.00Demokratická republika Kongo – ZambieLIVESPORT
21. ledna 2024 | 18.00Zambie – TanzánieLIVESPORT
24. ledna 2024 | 21.00Zambie – MarokoLIVESPORT
Více
Více
Více
Více