17. ledna 2024, Tadeáš Mima, foto: Jaryn PJV Doležel

Kameník s Němečkem po Slovanu: První půle vyšla skvěle

Remíza fotbalistů Vyškova s podzimním lídrem slovenské ligy? Přestože se zrodila „pouze” v zimní přípravě, jde rozhodně o vynikající výsledek a motivaci do další práce. Jak se za skórem 2:2 ohlížejí trenér Jan Kameník a hráč David Němeček?

„Soupeř prokázal výbornou kvalitu, na kterou jsme se těšili. A navíc cestoval za námi, čehož si velice vážíme,” vysekl poklonu Kameník bratislavskému klubu. Co se týkalo výkonu MFK v první půli, byla podle kouče u jeho mančaftu znát dobrá organizace hry. „Slovan jsme pouštěli do šancí pouze při standardkách, jež jsme tentokrát nebránili dobře. Na druhou stranu jsme udeřili my. Škoda jen, že jsme další příležitosti nedotáhli – to bude téma dalších dní,” pověděl Kameník.

Ve druhé půlce se však obraz utkání změnil. „Inkasovali jsme po jednom propadu a pustili jsme Slovan do hry. Místo toho, abychom dali třetí branku, jsme inkasovali podruhé po další nedůslednosti. Za stavu 2:2 se hrálo nahoru dolů, oba týmy se hnaly do zakončení a bylo to kdo s koho,” pokračoval Kameník. Finální remízu ovšem považuje za skvělý výsledek. „Máme celou řadu informací a poznatků z duelu, s nimiž můžeme dále pracovat,” doplnil.

Foto: Michal MálekFoto: Michal Málek

Přestože jde teprve o přípravu před ostrými souboji FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, jsou dosavadní zápasy pro hráče povzbuzením a motivací. „Opakuji, že hlavní jsou materiály, jež během těchto utkání získáváme. Každé střetnutí, do něhož vstupujeme, chceme vyhrát – to se dnes nepodařilo, i když jsme měli dobře nakročeno. Je ale potřeba respektovat sílu protivníka,” uzavřel Kameník.

S hodnocením na kouče navázal fotbalista MFK David Němeček. „Myslím si, že jsme odvedli dobrý výkon. Asi málokdo od nás očekával, že o poločase povedeme 2:0. Nejspíše ani Slovan nečekal, že budeme takto bojovní a aktivní směrem dopředu,” vyzdvihl. Podle něj Bratislava zkraje zápasu tolik nepressovala. „První poločas byl fantastický, zatímco ve druhém do nás šli mnohem agresivněji,” zmínil Němeček.

Příprava přitom pokračuje v rychlém tempu dále. Následující přátelák je na programu už v sobotu 20. ledna, kdy Vyškov míří k venkovní bitvě s Baníkem Ostrava. Měření sil odstartuje úderem 11. hodiny v tréninkovém areálu Vista.

Více
Více
Více
Více