18. ledna 2024, Redakce

Vyškov posiluje Bart Straalman

Třetí posilou Vyškova, která přichází v zimní přestávce, se stává nizozemský obránce Bart Straalman. Sedmadvacetiletý defenzivní hráč se může pyšnit starty v Eredivisie nebo ve druhé francouzské soutěži.

Rodák z Winterswijku se do velkého fotbalu dostal v týmu De Graafschap Doetinchem, kde působil jak v mládeži, tak i mezi dospělými. Právě v dresu De Graafschap si připsal také první starty v Eredivisie. Za svůj mateřský klub odehrál celkem 133 utkání, v nichž vstřelil jako obránce sedm branek.

„Příchod Barta Straalmana do našeho klubu považuji za velký přínos. Jeho profesionalita a zkušenosti jsou to, co potřebujeme. Přestup je reakcí na odchod stoperů, kdy u nás po podzimu skončili Kessy Coulibaly, Adam Červeň a hlavně Ramathan Musa,” podotkl generální manažer Zbyněk Zbořil.

„Potřebovali jsme do kádru i střední generaci hráčů, jako je právě Bart. Přichází zkušený kluk, který má starty v první nizozemské lize a měl by být přínosem do jarní fáze sezóny. Věříme, že u nás může restartovat kariéru a pobít se o první ligu,” doplnil Zbořil.

V roce 2019 si Straalman připsal i starty v Eliteserien, nevyšší norské soutěži, kde se nápodobně zařadil i mezi střelce. Od sezóny 2020/21 působil ve druhé francouzské lize, konkrétně v Grenoblu, kde zaznamenal 38 startů a jeden vstřelený gól. Nyní ho fotbalové cesty zavedly do Vyškova, se kterým se v jarní části F:NL popere o postup mezi českou elitu. Welkom bij Vyškov, Bart!

Více
Více
Více
Více