19. ledna 2024, Redakce

Díky, Benny! Kanakimana míří do Jablonce

Bienvenue Kanakimana opouští Vyškov. Jeho kroky míří do Jablonce, kde okusí vysněné prvoligové angažmá. Za Vyškov během tří sezón odehrál 76 soutěžních zápasů a zaznamenal 25 branek. Díky za vše, Benny!

„Přestup Bennyho do Jablonce je pro jeho kariéru takovým postupným krokem. U nás měl výborné momenty, dvě výborné sezóny, během kterých na něj byly velice zajímavé nabídky. Vždy ale zvítězil sportovní aspekt, jímž byl úspěch MFK, a přestupy se neuskutečnily,“ řekl generální manažer MFK Zbyněk Zbořil.

„Teď už to byla taková naše povinnosti, aby Benny mohl udělat další krok ve své kariéře. Otevírá se mu nová kapitola v životě a my mu samozřejmě přejeme, aby se z něj po boku Alexise (Alegueho, dalšího někdejšího hráče Vyškova, pozn. red.) stal důležitý článek týmu Jablonce. A třeba si díky svým výkonům vyslouží i ještě lepší angažmá. Za klub a za sebe mu přejeme všechno nejlepší a obrovsky děkujeme za to, co pro Vyškov odvedl,“ dodal Zbořil.

Kanakimana se objevil v dresu MFK v premiérové druholigové sezóně 2021/22, kdy zejména na podzim patřil mezi objevy soutěže. Poté jej však zbrzdil administrativní problém s vízy a 11 soutěžních zápasů musel vynechat. I přes významnou pauzu dokázal zaznamenat sedm ligových branek, a dopomohl tak Vyškovu k vysněné záchraně.

Sezóna 2022/23 vyšla Vyškovu a obzvláště Bennymu na výbornou. Za podzimní část nasypal do soupeřových branek devět gólů a i díky jeho přínosu okupoval po podzimu Vyškov medailové pozice. Start do jara vyšel jak MFK, tak Kanakimanovi bídně, což vyústilo i ke změně na postu trenéra. Pod Kameníkem se Kanakimana nemusel dlouho rozkoukávat a v pěti zápasech nasázel další dvě branky a posunul vyškovské fotbalisty do baráže o FORTUNA:LIGU. V ní Vyškov podlehl Zlínu.

V letošním ročníku Benny naskočil do 16 ligových zápasů, vstřelil dva góly a na jeden nahrál. Totožnou bodovou bilanci má i v poháru, tam mu ale stačily pouhé čtyři zápasy. V dresu MFK tak odehrál 76 zápasů, nasázel 25 branek a přirostl k srdci nejednoho fanouška. Díky Benny a někdy příště na viděnou!

Více
Více
Více
Více