22. ledna 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Kameník po Baníku: Ceníme si, že jsme nedostali gól

Zápas dvou poločasů, které nabízely trochu rozdílný nádech. Zhruba tak lze popsat třetí přípravný duel letošní zimy, v němž fotbalisté Vyškova remizovali bez branek s ostravským Baníkem. Jak se za střetnutím ohlížel trenér Jan Kameník?

„Baník určitě předvedl svoji kvalitu, srovnatelnou se Slovanem Bratislava. V první půlce jsme tomu čelili trochu lépe, měli jsme velmi dobré pasáže a vypracovali jsme si dobré závary vepředu,” uznal Kameník solidní nasazení Vyškova. Ocenil také to, že jeho svěřenci až na ojedinělé situace skvěle eliminovali útoky Ostravanů.

MFK ovšem příliš nezachytil vstup do druhého poločasu. „Trochu jsme se hledali, Baník na nás vletěl a vytvářel si možnosti. Nebezpečí jsme přežili i díky Borkovi, jenž pokryl nejednu střelu ze střední vzdálenosti. Je ale pravda, že 15–20 minut jsme nebyli kompaktní,” narážel Kameník na vyškovský výkon. Hra se však začala pomalinku vyrovnávat, byť bylo vidět, že v ofenzivě hostům něco chybělo.

„Na druhou stranu jsme nedostali gól, čehož si ceníme. Kluci to odpracovali velmi dobře, snažili se a nasadili jsme i některé hráče na netradiční posty. Je ale potřeba se s tím nějak popasovat a pro nás celkově výborný zápas,” dodal Kameník.

Příprava se nezastavuje, což přinese již brzy další přátelské utkání. MFK Vyškov narazí ve čtvrtek od 11.00 na dalšího prvoligového účastníka, jimž tentokrát bude FC Zlín. Hrát se bude na domácím hřišti protivníka.

Více
Více
Více
Více