23. ledna 2024, Tadeáš Mima

Vyškov hlásí posilu! Tým doplňuje Belgičan Delferriere

Již čtvrtou posilu tohoto přestupového období představuje MFK Vyškov. Sestavu mužstva doplňuje belgický záložník Allan Delferriere, který má zkušenosti ze Skotska i starty v pohárové Evropě. Jednadvacetiletý fotbalista naposledy nastupoval za Hibernian FC.

Rodák z Lutychu se poprvé předvedl v dospělém fotbale během ročníku 2020/21, kdy zasáhl do play-off belgické ligy o postup do Evropy. Jeho domovský klub Standard tehdy sice vytoužený postup neurval, Delferriere však ukázal potenciál.

Sezónu 2021/22 začal mladý Belgičan na hostování ve druhé nizozemské lize, kde hrál za Maastricht. Ještě v průběhu ročníku se ale stěhoval a zamířil do skotského Hibernianu. Tam ovšem mnoho startů nezaznamenal a čekalo ho hostování v družstvu Edinburgh FC.

Co se týče aktuální sezóny, Delferriere vrátil zpět do Hibernianu, kde dokonce stihl tři utkání kvalifikace o Evropskou konferenční ligu. Při ní byl součástí sestavy proti účastníkovi anglické Premier League Aston Ville či proti švýcarskému Luzernu. V ligových zápasech ovšem sbíral minuty pomálu, a tak se mu naskýtá nastartování kariéry právě ve Vyškově.

„V Allanovi získáváme středového hráče, který je skvěle vybavený silově a má kvalitní kopací techniku. Nechybí mu ani velmi slušná herní inteligence a charakterově je velmi dobře nastaveným hráčem,” uvedl trenér Vyškova Jan Kameník.

Že se MFK daří lákat i jména takovéto úrovně, je podle kouče ukázkou síly nové vlastnické společnosti Blue Crow. „Nastala změna scoutingu a rozšířily se kontakty, jež má Vyškov s top týmy v rámci Evropy. Zároveň klub má schopnost tyto hráče přesvědčit, že je dobré pro jejich budoucnost přijít k nám. A to s přihlédnutím k herním kvalitám i osobnostním vlastnostem každé posily,” přiblížil Kameník.

Zároveň jde o rozdíl proti příchodům vyloženě pouze z afrického kontinentu. „Je to snazší v tom, že hráči již od první chvíle ví, o co se jedná. Ale musím říct, že i ti, kteří přišli z Leganés, dobře znají chod profesionálních týmů, organizaci práce i komunikaci s realizačním týmem,” dodal vyškovský trenér.

Více
Více
Více
Více