31. ledna 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Béčko Realu i rezerva Leganés. Co Vyškov na soustředění ve Španělsku čeká?

Vrchol zimní přípravy MFK Vyškov je již za rohem. Příští týden se svěřenci trenéra Jana Kameníka vydají na soustředění do španělského Madridu, kde absolvují intenzivní tréninkový program i atraktivní přáteláky. Jihomoravané se utkají s rezervou věhlasného Realu Madrid i s béčkem lídra tamní druhé ligy Leganés, které je zároveň partnerským klubem MFK.

MFK Vyškov se vydá na soustředění do Španělska v sobotu 10. února. „První den je víceméně vyhrazen cestování. Kromě toho ještě čekáme na potvrzení lístků na jedno utkání, které pokud nenavštívíme, budeme mít večer lehký trénink. V neděli pak pokračujeme dalšími dvěma tréninkovými jednotkami – chceme maximálně využít toho, že budeme mít k dispozici přírodní trávník,” popisuje hlavní trenér Jan Kameník. Dva tréninky budou na programu také v pondělí.

„V úterý 13. února odehrajeme v dopoledních hodinách přátelský zápas s Realem Madrid B. Odpoledne dostanou hráči volno, přičemž ve středu znovu navazujeme dvěma tréninky. Čtvrtek 15. února pak bude dnem přípravného duelu s béčkem Leganés, kdy nás čeká zajímavá konfrontace s naším partnerským klubem,” představil Kameník následný rozvrh mužstva.

Přátelské zápasy na soustředění

Úterý 13. únoraReal Madrid B – MFK Vyškov
Čtvrtek 15. únoraCD Leganés B – MFK Vyškov

Další dva tréninkové bloky se uskuteční v pátek. Poslední trénink je poté v plánu na sobotní ráno a odpoledne odlétá MFK zpět do Česka. „Hráči po návratu dostanou dva dny volno, protože program soustředění bude poměrně náročný. A posléze se už budeme připravovat na generálku před ligou, jíž absolvujeme v Myjavě,” podotkl trenér.

„Cílem soustředění je, abychom využili nejen přírodní trávy a kvalitního zázemí, ale také možností s hráči intenzivněji zapracovat na individuální úrovni – například formou pohovorů i řadou dalších způsobů. Současně vzhledem k tomu, že na soustředění má být přítomno vedení Blue Crow, tak půjde o propojení vedení klubu, hráčů i nás jakožto realizačního týmu. Budeme si tak moci napřímo předat veškeré základní informace,” doplnil Kameník.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 17:00 | MUZ
MFK Vyškov
SK Líšeň 2019