3. února 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Vyškov jede na Slovensko, v přípravě ho prověří Trenčín

Poslední duel předtím, než se vydají na soustředění do Španělska, vyhlíží fotbalisté Vyškova. V neděli odpoledne si zahrají venku s Trenčínem, který je účastníkem nejvyšší slovenské soutěže. Přestože výsledky nejsou v přípravě tím hlavním, Jihomoravané mohou prodloužit svoji neporazitelnost v zimním období.

Již čtyřikrát se Vyškované představili v zápasech letošní zimní přípravy – a dosud ani jednou nepadli s bilancí tří remíz a jednoho vítězství. Nadcházející měření sil s Trenčínem zároveň bude už třetí bitvou se slovenským mančaftem potom, co již proběhly konfrontace s MFK Skalica (1:0) a se Slovanem Bratislava (2:2).

Naposledy si MFK vyzkoušel herní tempo minulý týden, kdy uhrál bezgólový výsledek proti Zlínu. Navázalo se tak na předešlý souboj na půdě Baníku, kde se shodně zrodilo skóre 0:0. Nyní se tak Vyškov vydá na Slovensko, které se stane poslední výjezdovou destinací předtím, než se mužstvo v sobotu 10. února vypraví na soustředění do španělského Madridu. O programu týmu na Pyrenejském poloostrově, včetně přáteláků s rezervami Realu Madrid a Leganés, jsme psali ZDE.

Co se týče Trenčína, přípravu má skutečně multinárodní. Nejdříve porazil maďarský Györ 5:1, načež remizoval se slovinským klubem z Mariboru (0:0) a s Widzew Lodž (2:2). Utkání proti Polákům navíc bylo celkem divoké a padly v něm rovnou tři červené karty. Dosud posledním výsledkem Trenčínských je porážka 0:2 od bulharského CSKA Sofia.

Za uplynulé dva roky nastoupil MFK proti AS dohromady třikrát, a to vždy v rámci přátelských zápasů. V zimě 2022 se družstva rozešla smírně 1:1, o rok později platil stav 0:0 a nedlouho poté, když se soupeři utkali během reprezentační pauzy, slavil Vyškov úspěch 3:1.

Pro vyškovské hráče je další duel s prvoligovým týmem skvělou možností, jak si nacvičit různé herní prvky, které budou důležité pro počínání v jarní fázi FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Střetnutí se uskuteční v neděli 4. února od 16.00 na trenčínském stadionu.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 17:00 | MUZ
MFK Vyškov
SK Líšeň 2019