20. února 2024, Tadeáš Mima

Vedení MFK Vyškov se setkalo s českým velvyslancem ve Španělsku

Velmi vzácné setkání se uskutečnilo při nedávném španělském soustředění fotbalistů Vyškova. Vedení klubu přijal Jeho Excelence Libor Sečka, velvyslanec České republiky ve Španělsku. Schůzka byla velmi příjemná a stala se skvělou možností, na níž lze budovat další vzájemné vztahy.

Jeho Excelence Libor Sečka je velmi váženou osobností v diplomatických kruzích. Během své kariéry zastával řadu vrcholných pozic, mezi nimi například roli velvyslance v Mexiku, Itálii a na Maltě, v Číně nebo ve Velké Británii. Od roku 2023 zastává úlohu velvyslance právě ve Španělsku, kde se konalo i soustředění Vyškova před začátkem jarní fáze soutěže. Při této příležitosti přijali členové managementu klubu pozvání na ambasádu v Madridu.

„Velice rádi jsme tuto možnost využili. Musím říct, že šlo o velmi příjemné setkání s naším panem velvyslancem, který je velkým fandou fotbalu. Naši majitelé zároveň vlastní španělské C.D. Leganés, jež klepe na brány La Ligy, takže to dává smysl i směrem k nějaké budoucí spolupráci,” ohlédl se za společně stráveným časem generální manažer Zbyněk Zbořil. Český velvyslanec od zástupců klubu obdržel také speciální variantu dresu, s níž MFK na španělské soustředění vycestoval.

Setkání obou stran tedy nemusí být ani posledním. „Letos v termínu 20.–31. května se uskuteční Česko-španělské dny, tak věřím, že jsme se neviděli naposledy. Byl to další krůček, jak prezentovat MFK Vyškov ve světě, čehož si hluboce ceníme,” doplnil Zbořil.

Více
Více
Více
Více
×
Odehrané v 10:15 | MUZ
FK Viktoria Žižkov
MFK Vyškov