22. února 2024, Tadeáš Mima, foto: Zdeněk Dolíhal

Nová tvář ve Vyškově: kariéru chce znovu rozjet Antonín Svoboda

Fotbalisté Vyškova představují další jméno, které se připojilo k jejich kádru během přípravy. Z Líšně získal MFK útočníka Antonína Svobodu, jenž s týmem absolvoval také nedávné soustředění v Leganés. Jednadvacetiletý hráč byl součástí úspěšné mládežnické generace Zbrojovky Brno i elitní akademie Salcburku.

Předchozím působištěm Antonína Svobody byla Líšeň, v jejímž dresu ovšem odehrál pouhou jednu minutu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a 46 minut v MOL Cupu. Jaro už absolvuje ofenzivní fotbalista s Vyškovem a společně se svými spoluhráči vyhlíží 2. březen, kdy MFK zahájí druhou fázi ročníku proti Kroměříži.

Už v mládeži Zbrojovky Brno prokazoval velký talent, díky němuž se dostal v 16 letech do uznávané akademie Red Bullu Salcburk. Tam se potkal třeba i se světovou hvězdou Erlingem Haalandem a získal tituly v kategoriích U16 a U18, načež zamířil do druholigového FC Liefering. Následoval však návrat do Česka, kde vystřídal řadu angažmá během krátké doby. Konkrétně Karvinou, Vlašim a naposledy již zmiňovanou Líšeň. Vyškov každopádně kvality Svobody vnímá a věří, že bude důležitým členem sestavy.

„Víme, o jakého hráče se typologicky jedná. Chtěli jsme vyplnit post útočníka, abychom získali více alternativ. Tonda si prošel nějakými zdravotními komplikacemi, ale teď je v plném tréninkovém režimu,” uvedl trenér Jan Kameník a vzápětí pokračuje: „Slibujeme si od něj, že vhodně doplní naše další ofenzivní hráče a měl by nám pomoci góly i asistencemi. Zkrátka že nám pomůže takovým způsobem, abychom skórovali a nakonec nad soupeřem zvítězili.”

Kameníkovi se naskytne ještě jedna možnost, aby nasadil Svobodu do hry před začátkem jara. V sobotu 24. února se MFK představí na půdě slovenské Myjavy, s níž Jihomoravané zažijí generálku před ostrými bitvami F:NL.

Více
Více
Více
Více
×
Odehrané v 10:15 | MUZ
FK Viktoria Žižkov
MFK Vyškov