23. února 2024, Redakce

Idjessi Metsoko odchází do Plzně

Devět ligových branek, dvě pohárové a třetí příčka v tabulce střelců F:NL. Nejlepší vyškovský střelec podzimu už další branky v dresu MFK nepřidá. Idjessi Metsoko přestupuje do Plzně.

Idjessi Metsoko přišel před letošní sezonou z francouzského Auxerre. Tam prošel tamní mládežnickou akademií a už v letní přípravě zaujal všechny svými výkony. To co přišlo v ligovém ročníku však málokdo čekal. Hned ve druhém kole dvěma góly sestřelil pražskou Duklu a postupně se prostřílel až na hodnotu devíti vstřelených gólů. Což je řadí mezi tři nejlepší střelce celé soutěže.

V dresu MFK odehrál za podzimní část dvacet utkání, z toho 16 ve F:NL a čtyři v poháru. Celkem zaznamenal 11 branek a čtyři gólové asistence. Jeho počínání logicky neušlo prvoligovým celkům a na jaře dres MFK už neoblékne. Novým působištěm reprezentanta Toga se stává aktuálně třetí tým FORTUNA:LIGY - FC Vitkoria Plzeň, kde Metsoko rozšíří početnou vyškovskou enklávu.

„Metsoko nám svými podzimními výkony značně pomohl k aktuálnímu prvnímu místu a se svými výkony se stal objektem v hledáčku prvoligových klubů. Samozřejmě nás mrzí, že nám nebude moct pomoct svými výkony i na jaře, ale posun do ligového kádru je pro něj samozřejmě obrovskou výzvou. Přejeme mu hodně štěstí v jeho novém angažmá,“ řekl k dokončenému přestupu Martin Chalupecký.

Více
Více
Více
Více
×
Odehrané v 10:15 | MUZ
FK Viktoria Žižkov
MFK Vyškov