23. února 2024, Tadeáš Mima, foto: Zdeněk Dolíhal

Co říká Kameník před generálkou a jak se ohlíží za soustředěním?

​Již jen několik dní zbývá do startu jarní fáze FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. A aktuální lídr soutěže Vyškov do ní jde s postupovými ambicemi. Jak bude vypadat nadcházející program mužstva a co přineslo nedávné soustředění ve Španělsku, shrnul trenér Jan Kameník.

Fotbalisté MFK strávili v Leganés týden od 10. do 17. února, během něhož pilně trénovali a odehráli také vydařená utkání s místními soupeři. „Soustředění splnilo naše očekávání. Měli jsme možnost trénovat na přírodní trávě a sehráli jsme zápasy, jež nám zase něco ukázaly o týmu. Navíc o nás bylo velmi dobře postaráno,” pochvaloval si kouč Jan Kameník. Kromě toho vyzdvihl, že na místě nechybělo vedení Blue Crow Sports Group, tedy skupiny vlastnící MFK.

„Zápasy s rezervami Realu a Leganés byly kvalitní konfrontací. Obě družstva těží převážně z vlastních hráčů a odchovanců, mají svoji úroveň a kvalitu,” podotkl Kameník. Podle něj bylo jasně viditelné, že se tam s mládeží pracuje nadprůměrně a lepší prověrku si vyškovští hráči nemohli přát. Nakonec se zrodily dva nerozhodné výsledky 1:1.

Jihomoravané se však už dívají do blízké budoucnosti. V sobotu 2. března zahájí druholigové jaro venku s Kroměříží, kam mimochodem fanoušci pořádají výjezd. Do té doby absolvuje Vyškov ještě generálku se slovenskou Myjavou, která se uskuteční v sobotu 24. února od 14.00. K dispozici by měl být také živý přenos přímo z místa střetnutí v Borském Mikuláši.

„Pokračujeme ve standardním tréninkovém procesu. Snažíme se být co nejčastěji na přírodní trávě, což se nám daří tak napůl – terény u nás ještě nejsou optimální. Stále sledujeme věci, jež bychom chtěli promítnout do prvního mistrovského utkání,” komentoval trenér. O co se třeba jedná? „Je to například součinnost hráčů, spolupráce. Vesměs přecházíme ze složky kondiční na složku herní a budeme mužstvo ladit, aby bylo na první soutěžní duel maximálně připraveno,” uzavřel Kameník.

Více
Více
Více
Více
×
Odehrané v 10:15 | MUZ
FK Viktoria Žižkov
MFK Vyškov